Aangepaste tijden inzinkbare palen Peperstraat

Beste ondernemers,

We hebben vernomen dat meerdere buurtbewoners en ondernemers al langere tijd overlast ondervinden van vrachtverkeer dat ’s nachts (hard) door de Peperstraat/Breedstraat rijdt. Dit leidt onder andere tot geluidsoverlast en zelfs tot schade aan woningen. Naar aanleiding van deze klachten hebben wij besloten de Peperstraat voortaan ook in de nachtelijke uren af te sluiten en de inzinkbare palen (ook wel ‘pollers’ genoemd) in werking te stellen.

Inrijdverbod
Het gaat om vrachtverkeer/leveranciers van een aantal winkels dat geen ontheffing heeft voor het inrijden van het voetgangersgebied in de nachtelijke uren. Met deze winkels en leveranciers zijn meerdere gesprekken gevoerd, maar dit heeft nog niet tot een verbetering geleid. Om die reden zijn wij nu genoodzaakt deze maatregel te nemen.

Tijden
Vanaf zondag 4 augustus 22.00 uur zijn de palen in werking. Vanaf dan gelden de nieuwe tijden. Dit betekent dat de palen alle dagen ook van 22.00 uur tot 06.00 uur omhoog staan. Met uitzondering van de dinsdag. Dan gaan de palen om 04.30 uur naar beneden, in verband met de markt. Daarnaast gelden de huidige tijden waarop de palen omhoog staan: alle dagen van 12.00 tot 17.30 uur, op vrijdagen van 12.00 tot 19.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Op deze tijdstippen is de Peperstraat afgesloten en is inrijden alleen toegestaan met een ontheffing en toegangscode. Voertuigen die zich op deze tijdstippen binnen de palen bevinden, kunnen wel uitrijden.

Bereikbaarheid centrum
Wij realiseren ons dat het langer afsluiten van de Peperstraat gevolgen kan hebben voor de bereikbaarheid van het centrum, bijvoorbeeld voor theater De Purmaryn, hulpdiensten en overige ondernemers. Al deze partijen zijn op de hoogte gebracht van de nieuwe situatie en wij blijven met hen in gesprek om te zorgen dat de bereikbaarheid niet in het geding komt.

Contact

Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met mijn vervanger, collega wijkmanager Rob Gigengack. U kunt hem bereiken via telefoonnummer (0299) 452 452.

Met vriendelijke groet,

Henk Noordhuis

Wijkmanager Centrum Purmerend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *