Aanmelden Bloemzak Bloemrijk en Kleurrijk Centrum 2020

Beste ondernemer,

In het kader van een Bloemrijk en Kleurrijk Centrum heeft de gemeente onlangs plantzakken opgehangen aan de lantarenpalen in de Zuidersteeg en directe omgeving. Maar ook diverse ondernemers zijn druk in de weer om het ‘Stadje’ een mooier aanzicht te geven. Als gevolg van deze acties zijn de ondernemers en de gemeente met elkaar in gesprek gegaan hoe het nog mooier, beter en kleurrijker kan.

Het idee is daarbij opgevat dat eraan veel gevels van ondernemers genoeg punten zijn te vinden waar iets aan opgehangen kan worden, denk daarbij aan vlaggenstokhouders, regenpijpen, haken die al in de muur zitten maar niet gebruikt worden etc.

De gemeente stelt aan de ondernemers nog 150 plantzakken ter beschikking.
Waarbij de ondernemer zelf zorg moet dragen voor het watergeven van de bloemzakken.

Als eerste zal het gebied Peperstraat, Dubbele Buurt, Padjedijk, Kaasmarkt, Hoogstraat en Breedstraat worden aangepakt. Medewerkers van de gemeente komen bij de ondernemers langs die zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. De ondernemers mogen 1 of meerdere plantzakken uitkiezen (maximaal 3) die zij zelf aan de gevel mogen ophangen. Zoals benoemd dragen de ondernemers zelfzorg voor het water geven hiervan.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina.

Met vriendelijke groet,

Joop Adelmund
Ruimtelijk Domein / Teammanager Wijken

Richard Gort
BOF Purmerend / PCO

AANMELDINGSFORMULIER