Claxonate gratis toegankelijk op (koop)zondag

Vanaf zondag 30 april is parkeergarage Claxonate geopend op koopzondagen en een aantal extra zondagen, bij grote evenementen zoals de kermis. Parkeren in de parkeergarage is dan gratis, net als op andere plekken in de binnenstad. Dit is een proef die loopt tot het einde van het jaar.

Doel van de proef is om te kijken of de parkeerdruk op andere plaatsen in de ring rond de binnenstad vermindert als mensen hun auto kunnen parkeren in Claxonate. Net als op ‘betaalde dagen’ krijgen bezoekers een uitrijkaart die nodig is om de garage te kunnen verlaten. Deze kaart moet ook ingevoerd worden in de betaalautomaat, maar u hoeft vervolgens niet te betalen. Met behulp van de uitrijkaarten kunnen we registreren hoeveel bezoekers de parkeergarage gebruiken. Begin 2018 evalueren we de resultaten en zal blijken of de proef definitief wordt.

Wethouder Harry Rotgans (Economische Zaken) is enthousiast over de proef: ‘We hopen dat door de gratis openstelling de parkeerdruk op straat afneemt en dat daardoor nog meer mensen de binnenstad bezoeken. Zeker bij evenementen die veel bezoekers van buiten Purmerend trekken, zoals de kermis of de Marktstadrun, is de extra parkeerruimte welkom. Bezoekers kunnen makkelijk navigeren naar Claxonate en zitten toch direct midden in de stad.’

Op koopzondagen is de garage tot eind 2017 geopend van 11.30 tot 17.30 uur. De evenementen op zondag hebben afwijkende openingstijden:
Kermis: 13.30 – 18.30 uur
Rommelmarkt Hazepolder: 8.30 – 15.30 uur
Marktstadrun: 10.00 – 16.30 uur
Sinterklaasintocht: 12.00 – 16.30 uur

Meer weten over parkeren in de binnenstad? Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.purmerend.nl/parkeergarages.