De sloop van ’t Lammetje en een PRIS

Beste ondernemers,

Er is de afgelopen weken veel gesproken over het verdwijnen van parkeerplaatsen in de binnenstad van Purmerend. Met name door de sloop van ’t Lammetje werd dit ineens erg zichtbaar. Ook op social media en in de lokale pers wordt hier veel aandacht aan besteed. Als vanzelfsprekend maakt het bestuur van de BOF zich ook zorgen over een eventueel tekort aan parkeerplaatsen en zijn wij al geruime tijd in gesprek met de gemeente om naar passende oplossingen te zoeken.

Waar wij echter voor willen waken is dat het (niet) kunnen parkeren in de binnenstad zoveel aandacht gaat krijgen dat ook de bezoekers hier lucht van gaan krijgen. Het risico bestaat dat men de binnenstad van Purmerend gaat mijden en elders gaat winkelen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Wees daarom voorzichtig met het doen van uitlatingen naar de pers.

Afgelopen week is er weer overleg geweest met de gemeente en het volgende is hierover te melden:

Eind maart worden de vaste borden voor het parkeerverwijssysteem (PRIS) geplaatst. De digitale borden worden daarna geplaatst, uiterlijk voor de eind juli 2019. Dit vanwege de lange levertijd bij de leverancier. De gemeente houdt er ondertussen de druk goed op bij de leverancier, we willen dat het systeem zsm wordt opgeleverd.

Parkeerverwijssysteem (PRIS)

De sloop van ’t Lammetje is aankomende week klaar, daarna starten de herstelwerkzaamheden en komen circa 100 parkeerplaatsen terug. Uiterlijk medio maart (week 15e) is het terrein weer beschikbaar voor parkeren (bezoekers en vergunninghouders).

Tenslotte wordt eind maart de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek parkeren door Fakton verwacht: er wordt gekeken naar de mogelijkheden wat betreft een parkeergarage op de Schapenmarkt (ondergronds) of omgeving stadhuis (onder- of bovengronds).
Op basis van deze informatie kan de gemeenteraad een besluit nemen over het bouwen van een parkeergarage en zo ja, op welke locatie. Ik verwacht dat de gemeente voor de zomer hier een besluit over neemt.

Er is een handig kaartje gemaakt met de mogelijkheden van parkeren. Je kunt dit downloaden via https://www.purmerend.nl/sites/default/files/plattegrond_los_1.pdf.”

Met vriendelijke groet,

Gertjan Kamper
BOF Purmerend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *