De talkshow voor, door en met ondernemers!

Maandag 12 maart wordt in de kleine zaal van theater De Purmaryn voor de eerste keer de ondernemerstalkshow NV Purmerend gehouden. Dat gebeurt op initiatief van onder meer de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO). Tijdens de NV Purmerend wordt op basis van interviews het ondernemen in stad en streek belicht. Niet alleen de O van Ondernemen, maar ook die van Onderwijs en Overheid komen aan bod. De NV Purmerend is 12 maart gratis toegankelijk. Na een inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats en kan er aansluitend tot 19.00 uur worden nagepraat en geborreld.

De initiatiefnemers van de NV Purmerend willen de talkshow dit jaar twee tot drie keer houden. De interviews worden gedaan door Jaap Sluis, een van de bedenkers en presentatoren van de in Haarlem al tien jaar succesvolle NV Haarlem. De NV Purmerend presenteert hij 12 maart samen met de Purmerendse onderneemster Annet Rijser.

De NV-redactie richt zich in de programmering op alle gemeentedelen en alle branches en kiest voor zo veel mogelijk variatie. Mannen, vrouwen, starters, eenpitters, zoekend, gearriveerd, eigen baas, loondienst, enz. Uiteraard valt aan gebaande paden en bekende gezichten niet te ontkomen. Maar de uitdaging ligt vooral in het belichten van verborgen kracht en kansen en het waar mogelijk tot stand brengen van interessante dwarsverbanden. Met het oog op de gewenste vaart en variatie worden veel verschillende onderdelen geprogrammeerd. Langere gesprekken, snelle interviews en speciale rubrieken wisselen elkaar in hoog tempo af. Ook is er ruimte voor korte video’s en muziek.

De ondernemerstalkshow wordt stimulerend en uitdagend van toon. Met ruimte voor een kritische kanttekening of tegengeluid. De NV Purmerend gebruikt inhoud als bindmiddel en biedt behalve het bedrijfsleven ook bestuurders, ambtenaren en onderwijsmensen een podium. Maar als zij aanschuiven is het altijd in relatie tot de economie van stad & streek en bij voorkeur samen met ondernemers.

De NV Purmerend is géén businessclub, netwerkorganisatie of belangenbehartiger, maar een ongebonden podium waar ondernemers en anderen die ondernemend van geest zijn elkaar kunnen treffen.

In de eerste aflevering van de NV Purmerend komen onder meer het Purmerendse bedrijf Holland Mechanics, Berging Brouwerij, de leerlijn Ondernemend Gedrag van het Horizon College, het succes van de Hop on Hop off toeristenbus in Purmerend en kansen voor laag geletterden in het bedrijfsleven aan de orde. De toegang is gratis. Belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via info@nvpurmerend.nl onder vermelding van een bedrijfs- of organisatienaam en het aantal bezoekers of via www.nvpurmerend.nl. Zij zijn vanaf 16.30 uur welkom in de Purmaryn.

De NV Purmerend is mogelijk geworden dankzij de ondersteuning van onder meer theater De Purmaryn, kringloopwinkel Noppes, Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland, Gemeente Purmerend, Rabobank Zaanstreek Waterland en Stichting Purmerend 2000 Plus. De borrel na afloop van de NV Purmerend wordt op 12 maart aangeboden door Sligro De Kweker Purmerend.

Meer informatie via www.NVPurmerend.nl

Meld u nu aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *