Eerste informatie Winters Purmerend 2018

Purmerend krijgt op de Koemarkt eindelijk zijn echte ijsbaan (30 x 15 meter) in de periode van 8 december tot 6 januari. Maar daar blijft het niet bij. Onder de werknaam Winters Purmerend zal de Marktstad voor bezoekers uit stad en streek en ver daarbuiten een aantrekkelijke bestemming zijn door de vele sfeervolle en gezellige activiteiten. Organisator In Dutch Events, i.s.m. BIZ Koemarkt, PCO/BOF, Eggert winkelcentrum, Stichting Marktstad en met ondersteuning van Gemeente Purmerend, Stichting Purmerend 2000 Plus, vele sponsors en andere partijen moet Winters Purmerend een uniek en sfeervol spektakel worden.

Enkele weken geleden presenteerden de organisatoren de plannen voor Winters Purmerend bij diverse partijen. Het enthousiasme was groot en er kwamen veel leuke ideeën los. Richard Gort van PCO/BOF benadrukt het belang van de onderlinge samenwerking bij dit unieke evenement. “Het is heel fijn dat iedereen wil meewerken. Op deze manier kunnen we ook buiten Purmerend en regio bezoekers werven. Dat is goed voor onze stad,” zegt hij. Vele activiteiten in de feestelijke periode zullen worden geïntegreerd. De ijsbaan op de Koemarkt (met de kerstboom in het midden), Kerst in het Park (nu in de binnenstad), winterblokhutten geconcentreerd op de Koemarkt en Kaastmarkt, maar ook een kerstmarkt door de hele binnenstad. De Santa Run en de Herdertjestocht worden geïntegreerd in het winterse festijn, evenals de kerstsamenzang georganiseerd door Bart Siersema. Er komt ook een muzikale avond onder de naam Muzikale Winternacht, waarbij overal in de stad van alles te zien en te horen is. Het wordt één groot concert. Ook Purmerend Wenst Elkaar… op 1 januari is uiteraard onderdeel van het totaalprogramma. Maar de organisatoren benadrukken dat nog meer activiteiten kunnen aanhaken aan dit bijzondere initiatief.

Voor elk wat wils…
Het enthousiasme van vele instellingen, organisaties een bedrijven is groot. Spurd doet mee, de IJs- en Skeelerclub Purmerend gaat deelnemen. De scholen zijn enthousiast en dat betekent dat in Purmerend en Beemster zo’n 13000 leerlingen van de sfeervol aangeklede ijsbaan gebruik kunnen maken. Op het ijs zullen allerlei evenementen en activiteiten plaatsvinden. Melissa van Egmond van In Dutch Events vertelt: “We zijn hard bezig met de programmering. Het is de bedoeling dat we een maand lang verschillende evenementen hebben in de stad. Er zal elke dag iets gebeuren. Voor elk wat wils, ook speciaal voor kinderen en senioren. We willen hiermee iedereen en alles verbinden. Er is geen commercieel doel, maar het gaat om het promoten van Purmerend.” Arwin Versteijne, duovoorzitter van BIZ Koemarkt, vertelt: “Er zijn natuurlijk meer steden die een ijsbaan hebben, maar wij zorgen ervoor dat Purmerend nog veel extra’s heeft, waardoor we ook veel mensen van buiten de stad en regio naar Purmerend trekken.”

Winterblokhutten
In het openingsweekend op 8 en 9 december is de officiële start met Turn On The Lights (ontsteking van de kerstbomen op de Kaasmarkt en de Koemarkt (midden op de ijsbaan) en de opening van de ijsbaan. Op zaterdag 8 december is ook de wijnroute in de binnenstad van Purmerend van 19.00-22.00 uur. Het daaropvolgende weekend zijn de winterblokhutten gereserveerd voor de winkeliers die aan kerst gerelateerde artikelen verkopen. Het volgende weekend zal in het teken staan van lekker eten. De blokhutten zullen dan gevuld zijn met aanbieders van heerlijke gerechten.

De organisatie is druk bezigt om sponsorpakketten samen te stellen om het evenement te ondersteunen. Meer weten? info@winterspurmerend.nl

Dit artikel verscheen eerder op RegioZakenPurmerend.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *