Gemeente Purmerend: Brief aan ondernemers 1,5-metercoach

Beste ondernemers,

Het kabinet staat voorzichtig steeds meer versoepelingen toe in de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur mogen horecazaken in Purmerend beperkt weer open. Goed nieuws voor horecaondernemers. En het is fijn voor de Purmerenders dat er wat meer ruimte komt om leuke dingen te doen. Ook voor de winkelgebieden zal de versoepeling en de geopende horeca zorgen voor extra winkelend publiek.

Protocol
De nieuwe 1,5 meter economie vraagt om veel aanpassingen van u als ondernemer. Uw terras, winkel of restaurant moet zo ingericht zijn dat uw klanten 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar en dat u en uw personeel veilig kunnen werken. Uw brancheorganisatie stelt hiervoor een protocol op. U bent zelf verantwoordelijk om uw zaak zo in te richten dat deze aan de voorschriften van het RIVM en het protocol voldoet. Dat kan soms best ingewikkeld zijn. Daarom wil de gemeente u daarbij helpen.

De 1,5-metercoach
De Gemeente Purmerend heeft een 1,5-metercoach aangesteld, die u kan adviseren bij het inrichten van uw terras of de buitenzijde van uw winkel. Wij kunnen ons voorstellen dat de voorschriften vragen oproepen over hoe u de openbare ruimte zo efficie╠łnt en zo veilig mogelijk kunt inrichten. Bijvoorbeeld over de uitbreiding en inrichting van uw terras. Of over belijning op de grond voor uw winkel, zodat mensen langs de gevel blijven wachten. De 1,5- metercoach kan u hierbij adviseren.

Afspraak voor advies
Als u een afspraak met de coach wilt inplannen, kunt u een e-mail sturen naar ondernemersloket@purmerend.nl met vermelding van uw telefoonnummer en adres en een globale omschrijving van uw vraag.

Geen controle
De 1,5-metercoach kan met u meedenken over de meest veilige situatie in de openbare ruimte. De coach kan ook afstemmen met gemeentelijke handhaving. U heeft voor de precieze inrichting van uw terras of winkel geen goedkeuring nodig van de gemeente. Wij vertrouwen er op dat u er alles aan doet om de veiligheid van uw gasten en personeel te garanderen. We handhaven alleen als er onveilige situaties ontstaan. De 1,5 meter coach is dus geen controleur, maar is er om u te helpen.

Succes!
We wensen u alle succes bij het weer opstarten en runnen van uw bedrijf. En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: blijf alstublieft heel goed letten op de gezondheid van uzelf, uw gasten en uw personeel.

Met vriendelijke groet,

Eric Griffioen
Beleidsmedewerker Economie Gemeente Purmerend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *