Gemeente Purmerend: Extra nieuwsbrief Werken & Ondernemen 23 april 2020

Beste ondernemer,

De corona-maatregelen zijn verlengd. Dat heeft op veel ondernemers in Purmerend grote impact. Het is voor velen van u een zware tijd.

Ik heb grote bewondering voor uw ondernemerschap en de initiatieven die ontstaan. Ik zie veel samenwerking tussen ondernemers. Dat is een goede ontwikkeling. Ondernemers moeten ook elkaar steunen in deze tijd.

Voor veel bedrijven, met name in de horeca en de retail, is het belangrijk om nu online te gaan, zodat u kunt inspelen op de toekomst. U kunt daar hulp bij krijgen. Verderop in deze nieuwsbrief leest u daar meer over.

Ik zie dat ondernemers die hun activiteiten kunnen voortzetten goede maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat hun klanten voldoende afstand houden. Dat blijft belangrijk. De meivakantie kan zorgen voor extra drukte. Verwacht u extra drukte? Misschien is het dan nodig om aanvullende maatregelen te nemen. Merkt u dat – ondanks alle maatregelen die u heeft genomen – uw klanten onvoldoende afstand houden? Dan kunt u een melding doen en vragen of onze handhavers bij u langskomen.

Ik wens u allen veel succes en laten wij hopen dat de maatregelen snel versoepeld kunnen worden.

Mario Hegger
Wethouder Gemeente Purmerend


Gratis eerste hulp bij online retail

Studentenadvies & hulp op afstand voor retailers die nu online willen ondernemen
Wilt u als retailer nu online? En heeft u daar hulp bij nodig? Om MKB-ondernemers met een fysieke winkel in deze tijd te helpen de stap te zetten van offline naar online heeft het Retail Innovation Platform, samen met Retail Insiders & Future-Proof Retail, het initiatief “Eerste hulp bij online retail” opgezet. MKB-ondernemers met een fysieke winkel worden hiermee in deze tijd geholpen de stap te zetten van offline naar online.

U kunt zich via dit formulier tot en met 30 april 2020 inschrijven.


Huurders en verhuurders retail sluiten steunakkoord

De retail- en vastgoedsector hebben een akkoord bereikt over het opschorten van huurverplichtingen, wanneer dit echt niet anders kan. Het doel van het akkoord is om tijd te winnen en te zorgen voor liquiditeit bij ondernemers in de retail. De retailsector speelt immers een belangrijke rol in de werkgelegenheid en de leefbaarheid van binnensteden en dorpskernen. Het doel is ook om de verhuurder te beschermen tegen eenzijdige betalingsregelingen en irreële eisen van huurders. Van huurders wordt verlangd dat zij zich optimaal inspannen en dat zij hun omzetverlies als gevolg van het coronavirus aantoonbaar maken.

Lees meer


Laat de economie niet tot stilstand komen!

Blijf besteden en investeren, ga door met uw business en zoek naar kansen en nieuwe initiatieven

De coronacrisis raakt ons hard, maar biedt ook kansen en mogelijkheden. Om de economie draaiende te houden moeten we over tot actie, dat is de boodschap van de PRO. Wanneer we massaal stoppen met investeren, aankopen doen en het uitbesteden van opdrachten, staat straks alles stil. Met alle gevolgen van dien. Met de campagne ‘Laat de economie niet tot stilstand komen’ worden alle ondernemers opgeroepen om door te gaan. Ga door met projecten, ga door met het doen van aankopen, blijf uw bedrijf ontwikkelen en bedenk initiatieven om deze crisis het hoofd te bieden. Of u nu consument bent of ondernemer, zorg dat de economie blijft draaien!

LaatDeEconomieNietTotStilstandKomen.nl


Ondernemen op 1,5 meter afstand, hoe doe je dat?

De overheid roept alle sectoren op een plan te bedenken voor de 1,5 metereconomie. Zonder zo’n plan is het opengaan en opstarten van uw bedrijf ondenkbaar. Ter inspiratie, van de Kamer van Koophandel, ondernemers die vertellen over hoe zij hun bedrijf voorbereiden op het nieuwe normaal. Verhalen over ruimte creëren, werken op afspraak, videobezichtigingen, zachte handen en hoop.

Lees Meer


Noord-Hollandse ondernemers helpen ondernemers bij oplopende spanningen

In tijden van grote drukte of juist schaarste van opdrachten lopen dagelijkse misverstanden sneller uit op ernstige conflicten. Als zakelijk mediators en ondernemers biedt Mediation Amsterdam nu gratis hulp aan ondernemers in Noord-Holland die onder hoogspanning staan.

Veel ondernemers zien zich deze weken geconfronteerd met uitersten. Een deel zet alle zeilen bij, omdat er door de Corona-uitbraak een extra beroep op producten en diensten wordt gedaan. En een fors deel van de ondernemers heeft juist weinig tot geen omzet en moet noodgedwongen personeel naar huis sturen. In beide gevallen kunnen de spanningen op de werkvloer oplopen. De zakelijk mediators van Mediation Amsterdam bieden hulp. Bel 020- 685 33 30 of mail: info@mediationamsterdam.nl om een afspraak te maken of gelijk te sparren.


10 week internationaliseringsprogramma voor smarth health bedrijven uit de MRA

Bent u actief in smart health en klaar om internationaal te groeien? De trade developers van Amsterdam Trade and Innovate ondersteunen graag uw plannen met advies, netwerk en relevante programma’s . In oktober start het 10-weekse internationaliseringsprogramma ‘de Globaliser’ specifiek bedoeld voor smart health bedrijven uit de regio Amsterdam. Daarin gaan scale-ups aan de slag met hun internationale strategie en roadmap. Ondernemers worden begeleid bij het kiezen van de juiste markt, bouwen van je go-to-market strategie en hun roadmap. Door gebruik te maken van de lessen van ervaren ondernemers, individuele coaching, experts en interactieve sessies, worden deelnemers in staat gesteld lean en mean internationale markten te veroveren. Het resultaat? Een gevalideerde internationale roadmap waarmee u focus aanbrengt en uw smart health oplossing internationaal kunt uitrollen. Meer weten? Neem contact op met Ellen van der Vossen, (e.vossen@amsterdam.nl) Trade Developer MRA of Daan Donkers Trade Developer smart Health (d.donkers@amsterdam.nl). Het programma wordt in samenwerking met Dutch Basecamp uitgevoerd en gaat dit najaar van start.


MIT-regeling open voor MKB-bedrijven

Ondernemers in Noord-Holland die aan het begin staan van een innovatietraject kunnen nu een subsidie aanvragen. In 2020 stellen provincie en Rijk hiervoor 6 miljoen euro beschikbaar. De provincie Noord-Holland beoordeelt de aanvragen expliciet op duurzaamheid. De MIT-regeling (MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) is één van de regelingen waarmee de provincie Noord-Holland het midden- en kleinbedrijf ondersteunt. De regeling is bedoeld voor Noord-Hollandse MKB-ondernemers die op zoek zijn naar financiering in de beginfase van hun project.

Lees meer


Inschrijving NHN Business Awards 2020 gewoon geopend

Door de gevolgen van COVID-19 is het momenteel voor veel bedrijven een lastige tijd. Toch is inschrijving voor de NHN Business Awards gewoon geopend.

Waarom? NHN Business Awards wil bedrijven met de awards ook een hart onder de riem steken en laten zien dat ze trots zijn op de bedrijven in NHN, ook wanneer het wat uitdagender is om te ondernemen. Sommige bedrijven liggen een tijdje stil, andere kunnen op een creatieve manier hun handel voortzetten. Daarom zijn alle bedrijven vanaf het Noordzeekanaal tot en met Texel uitgenodigd om dit jaar deel te nemen aan de Awards en te laten zien dat NHN vol zit met sterke en inspirerende bedrijven! Registreren kan tot en met 7 september op www.nhn-businessawards.nl.


Parkeerterrein Stationsweg opgeleverd

Aan het eind van de Stationsweg, tussen spoor en Cramwinckelplantsoen, is woensdag 1 april een nieuw parkeerterrein opgeleverd. Het terrein is duurzaam en klimaatbestendig aangelegd door zoveel mogelijk gerecycled materiaal te gebruiken. Het nieuwe parkeerterrein en de Stationsweg bieden samen parkeerruimte aan 110 auto’s. Tot 1 juli kan er gratis geparkeerd worden. Daarna geldt een maximumbedrag van 2 euro per dag.


Informatie over maatregelen

Alle informatie over de maatregelen voor ondernemers in nood vindt u op onze website: purmerend.nl/ondernemers. U kunt ook contact opnemen met het Loket Ondersteuning Ondernemers. Stuur een mail naar: ondernemersloket@purmerend.nl. Of neem telefonisch contact op. We zijn dagelijks tussen 9.00 – 12.00 en 13.00 – 16.00 uur te bereiken op telefoonnummer: (0299) 452 400.


Lees hier de nieuwsbrief op de website van de Gemeente Purmerend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *