Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief ondernemen campagne #waarikwoon!

#waarikwoon…
In Purmerend en Beemster barst het van de bijzondere winkels, fijne terrassen en overheerlijke streekproducten. Dat is iets om trots op te zijn! Een bruisende binnenstad en dorpen met fijne speciaalzaken zijn niet vanzelfsprekend. Inwoners kunnen er zelf voor zorgen dat bijzondere bedrijven blijven bestaan. Door lokaal te besteden en door te laten zien hoe trots ze zijn op de ondernemers uit onze gemeenten. Daarom start de gemeente, samen met de Stichting Purmerend 2000 Plus de campagne #waarikwoon.

De campagne #waarikwoon maakt bewoners uit de gemeente Purmerend en Beemster tot ambassadeur van de #kooplokaal-beweging. Met trots laten ze zien waar ze wonen, waarom het hier goed toeven is en wat zij daar zelf aan bijdragen. Door uit te spreken: #waarikwoon heb ik ondernemers nodig die zorgen voor een aangename woonomgeving.


Zo werkt de campagne

Introductie: we hebben een serie uitingen (foto’s en video’s) gemaakt die we verspreiden via sociale media. Hiermee introduceren we de hashtag #waarikwoon bij de bewoners. We ondersteunen dit met een postercampagne en publiciteit

Als ondernemer kun je gratis meedoen aan de campagne en je klanten laten vertellen waarom ze zo graag bij je winkelen. Op www.purmerend.nl/waarikwoon lees je hoe je gratis gebruik maakt van het campagnemateriaal

Inwoners van Purmerend en Beemster kunnen ook met eigen foto’s op hun eigen sociale media vertellen waarom ze trots zijn op onze horecaondernemers en winkeliers. Hiervoor zijn stickers beschikbaar in Instagram. We geven bewoners een zetje om mee te doen door middel van win-acties. En we sturen studenten de straat op met grote #waarikwoon-letters om bewoners met hun favoriete aankoop op de foto te zetten en verhalen op te halen


Meedoen is makkelijk!
De campagne is speciaal gemaakt voor ondernemers in Purmerend en Beemster en is gratis te gebruiken. Hoe? Dat lees je op www.purmerend.nl/waarikwoon. Heb je hulp nodig? Laat het ons weten met een mailtje naar waarikwoon@purmerend.nl. Ons reclamebureau werkt samen met een startende contentmaker die opgegroeid is in Purmerend.

Voor € 50 maakt ze 3 berichten voor jouw bedrijf.
Voor € 75 organiseert ze een like & win actie.
Voor € 150 helpt ze bij het inrichten van een social mediakanaal en maakt ze de eerste drie berichten.

Doe mee, want samen bereiken we heel Purmerend en Beemster en maken we onze inwoners nog trotser op de winkels en de horeca!


De twee fases van de campagne

Stap 1 – van 1 juli tot 15 augustus
Ondernemers informeren en aanhaken
– Lanceren campagne via nieuwsbrief, ondernemersverenigingen
– Langs ondernemers en uitleg geven over de campagne (juli-augustus)
– Ondersteuning bij het maken van social media berichten (juli tot half augustus)

Stap 2 – van 15 augustus tot 1 oktober
Campagne live!
– Content vanuit campagneteam op Instagram en Facebook
– Publiciteit via promotieborden, pers/media en eigen kanalen
– Studenten gaan de straat op om verhalen op te halen (een aantal weekenden in Purmerend en Beemster)
– Berichten van ondernemers live


Volg #waarikwoon op Instagram en Facebook
Volg #waarikwoon nu alvast op Instagram en Facebook, dan blijf je op de hoogte van de campagne. Op onze sociale media vind je nu alvast een video hoe de campagne tot stand is gekomen.

Vragen?
Mail ons op waarikwoon@purmerend.nl.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *