Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief Parkeren November

Beste ondernemer,

Sinds 1 november gelden er nieuwe parkeerregels in de binnenstad. Veel bezoekers moeten daar nog aan wennen. Om u goed te informeren en waar mogelijk te betrekken, is deze nieuwsbrief ontwikkeld. Kijk voor meer informatie ook op www.purmerend.nl/parkerencentrum

Binnenkort meer parkeerplekken beschikbaar
We zijn ons bewust van de onrust die er op dit moment is in de stad over parkeergelegenheid. Dat Eggert 2 parkeerdekken moest sluiten is iets wat we niet konden voorzien. Met Deen hebben wij afspraken gemaakt over het, tijdelijk, beschikbaar stellen van hun parkeerterrein na sluitingstijd. Zodra dit rond is, gaan wij hier uitgebreid over communiceren richting u als ondernemer en de inwoners en bezoekers van Purmerend. We verwachten dat we hier komende week mee kunnen starten.

Parkeerborden voor meer duidelijkheid in de stad
Op 1 november zijn de nieuwe parkeerregels ingegaan. Het tarief op straat ging omhoog en de tarieven in de parkeergarages zijn lager. Ook geldt betaald parkeren tot 21.00 uur (in plaats van tot 18.00 uur). Ons team Handhaving loopt veel rond in het centrum. De afgelopen weken hebben zij waarschuwingen uitgedeeld aan mensen die na 18.00 uur niet betaald hadden voor parkeren. Uit de hoeveelheid waarschuwingen die zij hebben uitgedeeld konden zij opmaken dat de nieuwe regels nog bij lang niet iedereen bekend zijn. Komende week plaatsen wij daarom extra waarschuwingsborden op de toegangswegen rond het centrum.

Campagne op social media
Eind oktober zijn we een campagne gestart op social media (vooral Facebook). Het uiteindelijke effect dat we teweeg willen brengen is dat mensen op de hoogte worden gebracht van de nieuwe parkeerregels en het waarom hiervan. Aan de hand van interesse die de lezers tonen, kunnen we meten of ook daadwerkelijk goed worden geïnformeerd. Het grootste deel van de mensen laat geen reactie achter, maar klikt door naar de website of bekijkt de video voor langere tijd. Een positief effect. Voorlopig loopt deze online campagne nog door en blijven we de inwoners en bezoekers van het centrum nog informeren met een grote online campagne. Dit aangevuld met advertenties en informatie in de huis-aan-huisbladen.

 

Uitrijkaarten bezoekers Purmaryn
Met Theater de Purmaryn hebben wij afspraken gemaakt over parkeren in parkeergarage Claxonate. Tegen inlevering van de inrijkaart van deze parkeergarage kunnen bezoekers aan de kassa van Theater de Purmaryn een uitrijkaart kopen voor € 2,50. Deze uitrijkaart is de hele avond geldig, ongeacht hoeveel uren de bezoeker in de parkeergarage parkeert.

Parkeergarage Eggert
Vanaf vrijdag 11 oktober zijn de 3e en 4e verdieping van de Q-Park parkeergarage Eggert afgesloten. Tijdens een reguliere controle bleek de stalen constructie van de hellingbaan van de 3e naar de 4e verdieping aangetast door corrosie. Om elk veiligheidsrisico te vermijden besloot de eigenaar ook de 3e verdieping af te sluiten. In deze garage is dit de enige hellingbaan van staal, de andere hellingbanen zijn van beton. De rest van de parkeergarage is constructief in orde. We zijn in gesprek met de eigenaar over de voortgang. Naar verwachting duurt deze situatie nog enkele maanden.

Nieuwe parkeerplattegronden zijn binnen
In de vorige nieuwsbrief las u dat de nieuwe parkeerplattegronden binnen zijn. Diverse ondernemers hebben deze in hun zaak liggen. Wilt u deze ook ontvangen voor uw bedrijf, laat dit dan even weten via parkerencentrum@purmerend.nl. Wij zorgen dat er een setje bij u bezorgd wordt.