Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief start campagne #waarikwoon

#waarikwoon
De campagne gaat bijna van start. Heb jij al gezien hoe je heel makkelijk en gratis meedoet met #waarikwoon? In deze nieuwsbrief vind je alle informatie die je nodig hebt om van #waarikwoon een succes te maken! Meer weten? Kijk voor alle info op www.purmerend.nl/waarikwoon of mail ons: waarikwoon@purmerend.nl.


Je klanten zijn je ambassadeurs
Met #waarikwoon spreken Purmerenders en Beemsterlingen hun trots uit. Op lokale horeca, detailhandel, streekproducten, en al die andere bedrijven die eraan bijdragen dat het hier zo fijn wonen is. Een paar van die trotse inwoners hebben we voor de campagne al mooi op beeld gezet. Nu zijn jouw klanten aan zet om te delen waarom ze zo graag bij jou komen.


Hóe dan?
Stap voor stap aan de slag met #waarikwoon

De campagne is bedoeld voor social media en wordt vooral ingezet op Facebook en Instagram. Daar kun je ons volgen en zien wat anderen delen. Maar hoe gaat dat nou in z’n werk?
Vraag een goede klant om een online post te maken die gaat over jouw zaak. Of vraag of je een foto van de klant mag maken die je kunt gebruiken op jullie eigen social media.
Schrijf er een klein verhaaltje bij over wat de klant zo bijzonder aan jouw onderneming vindt. Geef je bijvoorbeeld goed advies? Blink je uit in service? Of weet je precies wat bij jouw klant past of wat ‘ie lekker vindt? Schrijf het in een paar zinnen op.
Maak altijd gebruik van de hashtag #waarikwoon, dan plaatsen wij jullie bericht door en bereik je veel mensen in Purmerend en Beemster.
Leuk de afbeelding op met campagnestickers door in Instagram of op Facebook te zoeken op waarikwoon of download de campagne-elementen
Uiteraard kun je het aantrekkelijk maken door er een like- en winactie aan toe te voegen. Mensen die iets posten met de hashtag #waarikwoon en jouw zaak vermelden kun je belonen met iets leuks in de vorm van bijvoorbeeld een korting. Of je maakt er een competitie van en beloont de post met de meeste likes, die het meest gedeeld wordt of met de leukste commentaren.


Gratis meedoen? Download de toolkit
Op www.purmerend.nl/waarikwoon vind je alles wat je nodig hebt om mee te doen aan #waarikwoon.

Download de toolkit
Download de campagne-elementen


Promotieteams gaan de komende weken op pad

We kunnen ons voorstellen dat niet alle klanten meteen van de daken gaan schreeuwen waarom ze zo graag bij jou komen. Doe maar gewoon, denken we vaak. Alleen: onze lokale ondernemers zijn niet gewoon, maar juist heel bijzonder! Dus we gaan ze een handje helpen.

In Purmerend en Beemster lopen de komende weken promotieteams die gaan vragen waar mensen graag komen en waarom. Ze worden meteen mooi op de foto gezet. En die beelden delen we weer op de kanalen van #waarikwoon!


Poster en wobbler voor op je kassa?
Veel ondernemers hebben we de afgelopen weken al bezocht om uitleg te geven over de campagne en de toolkit en campagneposter uit te delen. Ook ontvingen ondernemers een wobbler, een kleurrijke sticker voor op de kassa. Heb je ons nog niet gezien en wil je ook meedoen of wat meer uitleg? Stuur een mailtje, dan regelen we dat! waarikwoon@purmerend.nl


We kunnen je ook helpen met posten

Ben je nog niet actief op social media, of heb je wat hulp nodig om de campagne in te zetten? Ons reclamebureau werkt samen met een startende contentmaker die opgegroeid is in Purmerend.
Voor € 50 maakt ze 3 berichten voor jouw bedrijf.
Voor € 75 organiseert ze een like- en winactie.
Voor € 150 helpt ze bij het inrichten van een social mediakanaal en maakt ze de eerste drie berichten.

Meer weten? Stuur ons een mail! waarikwoon@purmerend.nl


Deze nieuwsbrief is ingestuurd door de Gemeente Purmerend – Purmerend & Beemster, 12 augustus 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *