Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief voor ondernemers over de lockdown

Strenge lockdown, wat mag wel en wat mag niet
Nederland is per direct en in ieder geval tot en met 19 januari in een strenge lockdown. Om de zorg toegankelijk te houden moeten alle contacten tot een minimum beperkt worden. Voor veel van u ondernemers heeft dit echter grote gevolgen.

Onder andere musea en theaters, pretparken en dierentuinen, casino’s en sauna’s, accommodaties voor binnensport, horeca en horecavoorzieningen van hotels zijn dicht. Ook winkels zoals kledingwinkels, schoenenwinkels, sieradenwinkels en hobbywinkels zijn gesloten. Supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels waar levensmiddelen worden verkocht, blijven wel open, net als bijvoorbeeld apotheken, drogisterijen en tankstations. Op de website van de rijksoverheid kunt u zien welke winkels wél open mogen blijven.

Contactberoepen zoals kappers, nagelstylisten en tatoeëerders zijn gesloten. Alleen
(para-)medische contactberoepen mogen hun werk uitvoeren. Hier vindt u de volledige lijst met uitgezonderde contactberoepen.

Rijksoverheid
Op de website van de Rijksoverheid staan alle maatregelen overzichtelijk op een rij voor u. Uiteraard kunt u voor vragen ook terecht bij de Rijksoverheid. Dit kan telefonisch, per e-mail, Twitter, Facebook en WhatsApp: https://www.rijksoverheid.nl/contact.

Het gemeentelijk ondernemersloket staat voor u klaar!
We begrijpen dat u -ondanks alle informatie van de Rijksoverheid- toch nog vragen heeft. We helpen u daar graag bij. Mail uw vraag met uw contactgegevens naar ondernemersloket@purmerend.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Of bel tijdens kantooruren met 0299-452 400.

Horeca en winkels online! Sluit ook aan!
Alle, maar dan ook alle ondernemers, winkels, horeca en filiaalbedrijven in Purmerend én Beemster met een eigen webshop kunnen zich aanmelden bij Purmerendwinkelstad.nl. De Purmerendse Centrum Ondernemers realiseren voor u een gratis koppeling met de shop-online pagina van Purmerend Winkelstad! Voor de consument dus één online platform, gemakkelijk te vinden, zeer toegankelijk én voor u als ondernemer gratis. De promotie van Purmerend Winkelstad wordt online en offline ondersteund door de Purmerendse Centrum Ondernemers, gemeente Purmerend, gemeente Beemster en een grote campagne onder ‘Laat de economie niet tot stilstand komen’. Aanmelden is eenvoudig. Stuur een mail naar info@pcopurmerend.nl en alles wordt voor u geregeld. Doen!

Link: PurmerendWinkelstad.nl/online-shoppen

Uitbreiding steunpakket Rijksoverheid
Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de corona-maatregelen gesloten zijn.

Het complete overzicht van alle maatregelen vindt u hier. Heeft u vragen? Kijk dan op de website van de Kamer van Koophandel kvk.nl/corona of bel het KvK adviesteam: 0800 – 2117. Werkenden en werkzoekenden kunnen daarnaast terecht op hoewerktnederland.nl.

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo 3)
Zelfstandig ondernemers, die door deze lockdown, inkomsten mis lopen, kunnen bij Halte Werk Tozo 3 aanvragen.

Voor u geen lockdown? Werk zoveel mogelijk thuis
Uiteraard zijn er ook sectoren die niet dicht hoeven. Daarvoor blijft het motto ‘werk thuis, tenzij dat écht niet anders kan’. Als we minder mensen ontmoeten, is er minder kans om anderen te besmetten en kan het coronavirus zich lastiger verspreiden. En des te sneller kunnen we toe naar een versoepeling van maatregelen.

Wij wensen alle ondernemers in Purmerend en Beemster heel veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd!

Gemeente Purmerend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *