GEMEENTE PURMEREND: NIEUWSBRIEF #WAARIKWOON WORKSHOP

NIEUWSBRIEF #WAARIKWOON WORKSHOP

Sinds dit weekend zijn we los: Purmerenders en Beemsterlingen delen hun favoriete zaken met de #waarikwoon. Ook ondernemers kunnen heel makkelijk en gratis meedoen. Om je een handje te helpen, organiseren we op 31 augustus twee keer een #waarikwoon-workshop.

Kijk voor alle info over de campagne op www.purmerend.nl/waarikwoon


Meld je aan voor de workshop #waarikwoon
Niet iedereen is even snel met Facebook en Instagram. En ook als je al wel actief bent op social media, kan extra uitleg over de campagne goed van pas komen. Je bent daarom van harte welkom bij een van de twee workshops #waarikwoon bij Lansdael (Koemarkt 13 in Purmerend):

dinsdag 31 augustus om 17.00 uur
dinsdag 31 augustus om 18.00 uur

In een uurtje word je meegenomen in het ontstaan van de campagne door de bedenker, Allard Faas. Hij legt uit hoe je de campagne kunt inzetten en zo van #waarikwoon een succes maakt voor Purmerend en Beemster.

Klik op de link hieronder om je aan te melden en laat even weten hoe laat je wilt komen. Vanwege de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen.

Ja, ik kom naar een workshop!


Over Allard Faas – Huis van Beeld

Behalve filmmaker en fotograaf is Allard ook de bedenker van #waarikwoon. Hij heeft een hart voor lokaal. Vijf jaar geleden verhuisde Allard met zijn gezin van Amsterdam naar Diemen. Daar ontdekten hij en zijn partner Cora het monumentale pand van de oude pastorie, waar zij vorig jaar een creatieve broedplaats begonnen. Zo hopen zij dat meer inwoners binding krijgen met het dorp en er niet alleen maar komen wonen.

‘Hier kan ook veel. Ontmoet elkaar hier.’


Of ga zelf alvast aan de slag

De campagne is bedoeld voor social media en wordt vooral ingezet op Facebook en Instagram. Daar kun je ons volgen en zien wat anderen delen. Maar hoe gaat dat nou in z’n werk?
– Vraag een goede klant om een online post te maken die gaat over jouw zaak. Of vraag of je een foto van de klant mag maken die je kunt gebruiken op jullie eigen social media.
– Schrijf er een klein verhaaltje bij over wat de klant zo bijzonder aan jouw onderneming vindt. Geef je bijvoorbeeld goed advies? Blink je uit in service? Of weet je precies wat bij jouw klant past of wat ‘ie lekker vindt? Schrijf het in een paar zinnen op.
– Maak altijd gebruik van de hashtag #waarikwoon, dan plaatsen wij jullie bericht door en bereik je veel mensen in Purmerend en Beemster.
– Leuk de afbeelding op met campagnestickers door in Instagram of op Facebook te zoeken op waarikwoon of download de campagne-elementen
– Uiteraard kun je het aantrekkelijk maken door er een like- en winactie aan toe te voegen. Mensen die iets posten met de hashtag #waarikwoon en jouw zaak vermelden kun je belonen met iets leuks in de vorm van bijvoorbeeld een korting. Of je maakt er een competitie van en beloont de post met de meeste likes, die het meest gedeeld wordt of met de leukste commentaren.


Gratis meedoen? Download de toolkit
Op www.purmerend.nl/waarikwoon vind je alles wat je nodig hebt om mee te doen aan #waarikwoon.

Download de toolkit
Download de campagne-elementen


We kunnen je ook helpen met posten

Ben je nog niet actief op social media, of heb je wat hulp nodig om de campagne in te zetten? Ons reclamebureau werkt samen met een startende contentmaker die opgegroeid is in Purmerend.
Voor € 50 maakt ze 3 berichten voor jouw bedrijf.
Voor € 75 organiseert ze een like- en winactie.
Voor € 150 helpt ze bij het inrichten van een social mediakanaal en maakt ze de eerste drie berichten.

Meer weten? Stuur ons een mail! waarikwoon@purmerend.nl


Deze nieuwsbrief is ingestuurd door de Gemeente Purmerend – Purmerend & Beemster, 18 augustus 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *