Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief Werken & Ondernemen 1 mei 2020

Let op: Tozo aanvragen via tussenpersoon niet nodig!

Op dit moment zijn er bedrijven actief die ondernemers hulp bieden bij het aanvragen van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze hulp is doorgaans niet kosteloos en mogelijk niet zonder financiële gevolgen. U hoeft als ondernemers echt geen extra kosten te maken om de overbruggingsregeling aan te vragen. U kunt uw aanvraag eenvoudig zelf online invullen via dit aanvraagformulier.


Verdere uitbreiding en versoepeling regelingen voor ondernemers

Ondernemers die getroffen zijn door het coronavirus, kunnen langer en tegen soepeler voorwaarden aanspraak maken op financiële ondersteuning. De overheid helpt hiermee tienduizenden extra ondernemers. Het budget van de SEED Capital-regeling voor 2020 wordt bijna anderhalf keer zo groot. Het garantieplafond van de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO-regeling) gaat van € 400 miljoen naar € 10 miljard. Ook vereenvoudigt het ministerie de voorwaarden van de regelingen Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) en Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Lees meer.


Aanvragen Corona-OverbruggingsLening (COL) geopend

De criteria voor het aanvragen van een Corona-OverbruggingsLening (COL) zijn bekend. Vanaf 29 april kunnen bedrijven een aanvraag doen. De regeling is bedoeld voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers. Het kabinet stelt € 100 miljoen euro beschikbaar. De bedragen van de leningen variëren tussen de € 50.000 en € 2 miljoen. Bij bedragen boven de € 250.000 wordt er 25% cofinanciering verwacht van de aandeelhouders of andere investeerders. Er wordt een uniform rentetarief gehanteerd van 3% en de looptijden zijn toegesneden op de doelgroep. Meer info over de condities staat in een lijst met vragen en antwoorden. Streven is om aanvragen onder de € 500.000 binnen 4 tot 9 werkdagen te beoordelen en af te handelen. Voor aanvragen boven de € 500.000,- is het streven om binnen 3 werkweken tot een definitief besluit te komen.


Versnelde procedure voor octrooi-onderzoek naar coronabestrijdingsmiddelen

Ondernemers die werken aan nieuwe middelen om het coronavirus te bestrijden, kunnen bij Octrooicentrum Nederland terecht met al hun vragen over de rechten op hun uitvinding. Via een versnelde procedure krijgt u binnen 2 werkdagen een eerste inzicht in wat er al door anderen is geoctrooieerd en van welke bestaande, technische oplossingen u gebruik kunt maken.


Samen de coronacrisis in de zorgsector verlichten

In de strijd tegen het coronavirus zijn verschillende partijen in Nederland bezig om binnen de zorgsector nieuwe ideeën bij elkaar te brengen, nationaal en internationaal. Heeft u een techniek die bijdraagt aan de bestrijding van de coronacrisis? Doe dan mee.


Flitspeiling: wat betekent corona voor uw bedrijf?

De Kamer van Koophandel wil graag meer inzicht op de gevolgen van corona op het bedrijfsleven. Vul online een paar vragen in en help zo de overheid verder. Klik hier. 


Kom samen met uw personeel door de crisis

Hoe blijft u uw bedrijf zo goed mogelijk runnen, met inzet van gemotiveerde, flexibel inzetbare medewerkers? De Kamer van Koophandel heeft een praktisch overzicht met tips om samen met uw personeel zo goed mogelijk door de coronacrisis te komen.

Lees meer.


SDE+-projecten met realisatietermijn in 2020: 1 jaar ontheffing

De maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, beïnvloeden ook de realisatie van SDE+-projecten in 2020. Bijvoorbeeld door een langere levertijd van benodigde materialen of gebrek aan arbeidskracht. Ook is een beperkte transportcapaciteit vaak een reden om een project niet tijdig te kunnen realiseren.

In de Kamerbrief van 21 april 2020 heeft minister Wiebes aangekondigd soepeler om te gaan met de mogelijkheid om één jaar ontheffing te verlenen op de ingebruikname. Dit geldt voor SDE+-projecten met een uiterste realisatietermijn in 2020.

Lees meer.


Informatie over maatregelen

Alle informatie over de maatregelen voor ondernemers in nood vindt u op onze website: purmerend.nl/ondernemers. U kunt ook contact opnemen met het Loket Ondersteuning Ondernemers. Stuur een mail naar: ondernemersloket@purmerend.nl. Of neem telefonisch contact op. We zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 12.00 en 13.00 – 16.00 uur te bereiken op telefoonnummer: (0299) 452 400.


Informatie over gemeentelijke aanbestedingen

Wilt u gratis op de hoogte blijven van gemeentelijke aanbestedingen? Registreer u dan op Tenderned. Daar kunt u ook een interesseprofiel aanmaken en op de hoogte blijven van interessante aanbestedingen door de attenderingsservice via e-mail. Klik hier voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *