Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief Werken & Ondernemen – 11 augustus 2022

11 augustus 2022
Nieuwsbrief Werken & Ondernemen

Bekijk hier de originele versie: Link


Waterland Werkt

Uitnodiging Q&A 31 augustus, 19.00 – 21.00 uur
Zondag 2 oktober komt snel dichterbij. Tijdens Waterland Werkt kunt u samen met veel andere bedrijven uit de regio Waterland uw bedrijf laten zien aan leerlingen; de medewerkers van de toekomst, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden die op het evenement af zullen komen. Ontmoet nieuwe werknemers, stagiaires, potentiële klanten of nieuwe leveranciers tijdens Waterland Werkt op industrieterrein de Koog in Purmerend.

Heeft u zich nog niet aangemeld voor dit grote evenement? Het kan nog en kost slechts € 225,- (https://waterlandwerkt.info/aanmelden/)

Voor alle deelnemers en mogelijke twijfelaars organiseert Waterland Werkt op woensdag 31 augustus een Q&A avond.

Meer informatie en aanmelden voor de Q&A avond


Lancering YourChoice met lokale producten

Afgelopen maand is de YourChoice campagne gelanceerd bij Spijkerman Eten&Drinken. Deelnemende restaurants in Beemster en Purmerend zetten in juli en augustus een duurzaam en gezond gerecht op de menukaart, bereid met lokale producten: YourChoice! Zo wordt een lokale en gezonde keuze toegankelijk. Elk YourChoice-restaurant heeft een eigen duurzaam en gezond gerecht bedacht met producten uit de eigen regio, verse ingrediënten uit het seizoen en meer groenten.

De campagne is een initiatief van gemeente Purmerend in samenwerking met Spurd en begeleid door Greendish. Het landelijk expertisecentrum voor begeleiding van voedselaanbieders op weg naar duurzame en gezonde voeding.

Meer informatie en deelnemende restaurants


Dagje Uit in Laag Holland

3 keer per jaar verschijnt het magazine ‘Dagje uit in Laag Holland’ op 95.000 adressen in de regio. De herfst-wintereditie biedt de regiobewoner een kijkje in alle mogelijkheden die de regio op het gebied van vrije tijd in het najaar te bieden heeft. Van de vele culturele uitjes tot workshops, bijzondere acties rondom de feestdagen en fijne horeca. Uw onderneming ook in de uitgave van 6 oktober? Bekijk alle informatie.

Lees hier de meest recente editie


TVL terugbetalen? RVO helpt u graag

Moet u (een deel van) het voorschot Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) terugbetalen? Dat kan in één keer, maar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft ook zeer ruime betalingsmogelijkheden. Ze denken graag met u mee

Meer over TVL terugbetalen


Nog geen omzet doorgegeven voor TVL Q3 2021? Deadline nadert

Ontving u een voorschot Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q3 2021? En heeft u nog geen werkelijke omzet aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) doorgegeven? Doe het dan snel. De deadline hiervoor is 1 september 2022 23:59 uur. U loopt anders misschien geld mis.

Meer informatie en omzet doorgeven


CirTec Winnaar van WEX Global 2022 Award

Internationale erkenning voor de CellCap technologie, waarmee kwalitatief hoogwaardige grondstof van verbruikt toiletpapier wordt onttrokken uit rioolwater. Tijdens de WEX Global 2022 conference in Valencia (Spanje) werd de technologie waarmee CirTec cellulose, het basisbestanddeel van toiletpapier, uit rioolwater haalt door een jury van experts uit de sector tot winnaar uitgeroepen van de WEX Global 2022 Award voor circulaire watertechnologie. Deze technologie wordt ook toegepast in de waterrioolzuivering in Zuidoostbeemster. Wij feliciteren CirTec van harte met deze geweldige prestatie!

Meer over de award en CirTec


Boost kringloopeconomie met nieuwe KIA CE-subsidie

De nieuwe subsidie KIA CE moedigt ondernemers en onderzoeksinstellingen aan nieuwe producten, diensten of processen te ontwikkelen, die een boost geven aan de circulaire economie. Zij kunnen daar nu subsidie voor aanvragen. Meer informatie? Op 5 september kunt u een gratis kennissessie over de subsidie bijwonen.

Meer informatie en subsidie aanvragen


Subsidieregeling energieadvies MKB tijdelijk stopgezet

Het kabinet heeft besloten om de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) tijdelijk te sluiten. In de afgelopen 2 maanden ontving RVO steeds meer signalen van oneigenlijk gebruik van de regeling door enkele energieadviseurs en deur-aan-deurverkopers. Ondernemers die al kosten voor advies en ondersteuning voor verduurzamingsmaatregelen hebben gemaakt vóór de sluiting op 14 juli 2022 kunnen subsidie blijven aanvragen.

Meer over de subsidieregeling


MarktstadRun

Doe mee met de businessrun
Op zondag 4 september vindt alweer de 10e editie van de MarktstadRun plaats. Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om met uw bedrijf mee te doen aan de businessrun. Combineer het sportieve met het aangename en schrijf u snel in. Er zijn twee afstanden: 4,5 Engelse Mijl (EM) of 8 EM. Een team bestaat uit acht lopers. Voor € 350 wordt het team geheel verzorgd ontvangen en in de watten gelegd.

Meer over de run en inschrijven


Tegemoetkoming voor afgelaste evenementen in coronatijd

Organiseerde u een evenement tussen 1 januari 2022 en 30 september 2022? En moest u dit afgelasten door een evenementenverbod van de Rijksoverheid? Binnenkort opent de Subsidieregeling Evenementengarantie 2022. Bereid uw aanvraag alvast voor.

Meer over de subsidieregeling


Mijn Digitale Zaak

Om te groeien met uw bedrijf, is het belangrijk om efficiënt te werken. Digitalisering kan u daarbij helpen. Veel kleinere ondernemers willen wel digitaliseren, maar weten niet goed waar zij moeten beginnen. Of de mogelijkheden die zij zien, zijn te kostbaar. Daarom is er ondersteuning in de vorm van Mijn Digitale Zaak. Bent u ondernemer in het MKB met 2 tot 50 werknemers? Grijp deze kans dan aan en vraag subsidie aan!

Subsidie aanvragen


Mijn Digitale Zaak

Om te groeien met uw bedrijf, is het belangrijk om efficiënt te werken. Digitalisering kan u daarbij helpen. Veel kleinere ondernemers willen wel digitaliseren, maar weten niet goed waar zij moeten beginnen. Of de mogelijkheden die zij zien, zijn te kostbaar. Daarom is er ondersteuning in de vorm van Mijn Digitale Zaak. Bent u ondernemer in het MKB met 2 tot 50 werknemers? Grijp deze kans dan aan en vraag subsidie aan!

Subsidie aanvragen


Salderingsregeling maakt zonnepanelen aantrekkelijker

Als u twijfelt over investeren in zonnepanelen kan de salderingsregeling u over de drempel helpen. Met deze regeling is uw energierekening tot honderden euro’s per jaar lager. De huidige regeling loopt tot 1 januari 2025 en wordt stapsgewijs afgebouwd tot de vergoeding stopt in 2031.

Lees meer over de salderingsregeling


Festival2FightCancer Purmerend-Beemster

Een sportieve teambuilding én bijdragen aan het goede doel. Dat kan op zaterdag 17 september tijdens het Festival2FightCancer Purmerend-Beemster. Wandelen, spinnen of zwemmen en daarmee zoveel mogelijk geld ophalen voor het zo noodzakelijke onderzoek naar kanker. Wist u dat in Nederland ieder uur 14 mensen de diagnose kanker krijgen?

Meer over het Festival2FightCancer Purmerend-Beemster


Save the date

Startersevenement regio Zaanstreek-Waterland
Bent u net gestart met ondernemen of denkt u hier al enige tijd over na? Dan mag u deze avond niet missen. Het startersloket zet de deuren open voor u als oriënterende en startende ondernemer. Kom deze avond netwerken en laat u informeren en inspireren. U bent van harte uitgenodigd!

Aanmelden?


Save the date

NV Purmerend
De talkshow NV Purmerend van 20 juni jl. was weer goed bezocht! De volgende NV Purmerend vindt plaats op 1 december. Was u er in juni niet bij? Hier kunt u de interviews terugkijken.

Aanmelden?


Gratis webinars van het startersloket

Ook dit najaar organiseert het startersloket van de gemeente weer diverse webinars. De webinars zijn gratis en niet alleen voor startende ondernemers, maar voor álle ondernemers in Purmerend en Beemster.
Marketing en onderzoek, 5 september
Financieel plan, 26 september
Belastingen en administratie, 28 september
Succesvol online, 3 oktober
Juridische zaken voor (startende) ondernemers, 31 oktober
Start een eigen bedrijf, 28 november
Belastingen en administratie, 19 december


Het gemeentelijk ondernemersloket staat voor u klaar

Heeft u vragen over ondernemen in de gemeente Purmerend? Heeft u als ondernemer hulp of advies nodig? Neem dan contact op met het ondernemersloket Purmerend via (0299) 452 400 of stuur een e-mail naar ondernemersloket@purmerend.nl.


Bekijk hier de originele versie: Link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *