Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief Werken & Ondernemen 15 mei 2020

Let op: Vraag Tozo aan vóór 1 juni!

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt nu vanaf 1 maart tot 1 juni 2020. Of de regeling ná 1 juni wordt verlengd is nog niet duidelijk. Is uw inkomen in de periode van 1 maart tot 1 juni als gevolg van de corona-crisis gedaald tot onder het bijstandsniveau, vraag de Tozo dan aan vóór 1 juni! Dit kan ook met terugwerkende kracht. U kunt uw aanvraag eenvoudig zelf online invullen.

Aanvragen


 

TOGS-regeling verruimd met nevenactiviteiten

Vanaf 29 april 2020 kunnen ondernemers ook aanspraak maken op de TOGS-regeling met één van hun geregistreerde nevenactiviteiten. Tot nu toe kon dit alleen op basis van de hoofdactiviteit. Dit besluit geldt met terugwerkende kracht vanaf de openstelling van deze regeling, en geldt dus voor iedereen die op 15 maart die nevencodes had geregistreerd.

Naast uw hoofdactiviteit kunt u nevencodes bij uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel geregistreerd hebben. Een voorbeeld. Stel: u bent een modeontwerper met als hoofdactiviteit ‘industrieel en productontwerp’. De code die bij deze hoofdactiviteit hoort, valt niet onder de regeling. Maar u verkoopt uw kleding ook in winkel met de nevencode die staat voor ‘retail’. Met deze nevenactiviteit komt u wel in aanmerking voor de regeling. Voldoet u ook aan de andere voorwaarden, dan kunt u de TOGS aanvragen.

Lees meer

 

Extra corona-overbruggingskrediet voor kleine bedrijven

Voor kleine bedrijven uit het micro-, midden- en kleinbedrijf met een relatief kleine financieringsbehoefte tussen de € 10.000 en € 50.000, maakt de overheid € 750 miljoen aan overbruggingskredieten mogelijk. Financiers verstrekken het zogenoemde Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC). De komende dagen wordt de regeling verder uitgewerkt. Na akkoord van de Europese Commissie kunnen ondernemers bij financiers terecht. Het streven is om de regeling vanaf half mei beschikbaar te hebben.

Lees meer

 

Veel Noord-Hollandse aanvragen voor corona-overbruggingsfinanciering

Noord-Hollandse ondernemers hebben de meeste aanvragen ingediend voor een Corona-OverbruggingsLening (COL) of het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scaleups (TOPSS). Het kabinet heeft in eerste instantie € 100 miljoen uitgetrokken voor de Corona-OverbruggingsLening (COL). Ruim 1000 bedrijven vroegen in 1 week tijd € 385 miljoen aan via de COL. Verreweg de meeste aanvragen komen van bedrijven uit provincie Noord-Holland. Smit Composite BV uit Purmerend is 1 van de eerste bedrijven in Noord-Holland die de COL-lening inmiddels toegekend heeft gekregen.

Lees meer

 

NLWerktDoor brengt vraag en aanbod in de corona-crisis samen

Door de corona-crisis is er veel uitval van productie en diensten en daarmee ook van werkgelegenheid. Terwijl werkgevers in bijvoorbeeld de zorg, logistiek, distributie en techniek juist op zoek zijn naar personeel. Juist in deze onzekere tijd is het belangrijk dat vraag en aanbod elkaar eenvoudig kunnen vinden. NLWerktDoor wil al die bedrijven helpen door vraag en aanbod te verbinden.

Op het gebied van personeel, diensten en materieel. En ook om nieuwe business-to-business-kansen te benutten. Samen innovatieve oplossingen bedenken, als bedrijven en in sectoren, om te kunnen blijven ondernemen.
Lees meer

 

Kansen in coronatijd, gebruik subsidie

U ziet kansen, want ook in coronacrisis tijd bent en blijft u ondernemer. Veel financiers zijn bezig met corona-gerelateerde financieringsaanvragen. Misschien kan een subsidie u helpen. Ontdek subsidiemogelijkheden in coronatijden. De Kamer van Koophandel heeft ze overzichtelijk op een rij gezet.

Lees meer

 

Aquisitie voor advertenties gemeentegids alleen door AkseMedia

Ieder jaar geeft gemeente Purmerend een gemeentegids uit. AkseMedia maakt deze op, zorgt voor een actueel adressenbestand en aquireert voor advertenties. Zij hebben ook een offiicele aanbiedingsbrief van gemeente Purmerend. Wordt u benaderd door een (ander) bedrijf voor een advertentie of aanpassing van gegevens in de gemeentegids? Ga hier dan niet op in. Actualisatie van adressen kan jaarlijks t/m halfverwege april voor de eerstevolgende gids.

Lees meer

 

Pas op voor criminele investeerders in de horeca!

Wordt uw horecabedrijf ook hard geraakt door de coronacrisis? En hebt u een aanbod gekregen voor een lening of een investering? Let dan op! Criminelen investeren graag in horecazaken omdat er veel contant geld in omgaat. Zo kunnen ze hun criminele geld witwassen. Voor u het weet is uw zaak het toneel van drugshandel of illegaal gokken.

Pas op voor criminele inversteerders in de horeca (voor ondernemers) DEF

 

NV Purmerend is online!

De komende tijd géén interviews in theater De Purmaryn en geen leuke en nuttige naborrels. Maar NV Purmerend gaat wel online! NV-interviewer Jaap Sluis strijkt vanaf nu regelmatig neer in de foyer van de Purmaryn. Daar interviewt hij ondernemers uit stad en streek over wat de coronacrisis voor hen betekent. Deze keer is Jeroen de Wolf aan het woord, eigenaar van theatercafé De Purmaryn en mede-eigenaar van eetcafé Jo&Co. De corona-crisis komt bij hem en zijn in totaal 40 werknemers hard aan.

 

NHNext: online kennisplatform voor ondernemers

Wat zijn de recente economische ontwikkelingen? Wat is de impact daarvan op uw organisatie? Hoe kunt u daar op korte en lange termijn mee omgaan? Hoe blijft u relevant? Hoe werkt een 1,5 meter samenleving? Hoe kunt u versneld digitaliseren? Laat u gratis en onbeperkt via NHNext informeren en inspireren over deze én andere vraagstukken. https://nhnext.nl/

 

Doe mee. Pitch uw 1,5 meter-samenleving-idee!

Heeft u als ondernemer in de MetropoolRegio Amsterdam creatieve plannen voor het ondernemen in een 1,5 meter samenleving? Stuur uw plan, maximaal 1,5 A4, dan vóór 18 mei, 12.00 uur naar ondernemerspitch@amecboard.com. Alle ondernemers zijn welkom! De tien beste plannen pitchen in de ochtend van 20 mei, waaruit door een panel drie winnaars worden gekozen. Deze krijgen toegang tot de kennis en het grote en diverse netwerk van de samenwerkende organisaties en ondersteuning bij de uitvoering van hun plannen.

Lees meer

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *