Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief Werken & Ondernemen 23 December 2020

Kabinet breidt steunpakket uit vanwege verzwaarde lockdown

Ondernemers die worden geraakt door de verzwaarde lockdown, kunnen gebruikmaken van het steun- en herstelpakket voor banen en economie. Het kabinet heeft hier een aantal gerichte tegemoetkomingen aan toegevoegd. Zo krijgen mkb-ondernemers in de non-food detailhandel een vergoeding voor hun seizoensgevoelige voorraad, geldt een tijdelijk verlaagd BTW-tarief voor online sportles en kan NOW 3, de tegemoetkoming in loonkosten, weer aangevraagd worden tot en met 27 december 2020.

Bij vragen over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven en werkenden kijken
op rijksoverheid.nl/steunpakket. Ondernemers kunnen voor meer vragen ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: kvk.nl/corona. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 – 2117. Werkenden en werkzoekenden kunnen daarnaast terecht op hoewerktnederland.nl.


Financiële hulp nodig? Ondernemers helpen ondernemers, graag zelfs!

Staat het water u aan de lippen? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Kunt u wel een goed (financieel) advies gebruiken van een andere, ervaren ondernemer? Dat kan! Ondernemers hebben voor u het platform Over Rood opgericht. In deze zware tijden kunt u hier terecht met al uw (financiële) vragen over uw onderneming nu én in de onzekere toekomst. De gemeente draagt voor u de kosten van het eerste gesprek, dat is dus sowieso gratis. Is er een vervolgtraject nodig, dan bespreekt Over Rood met u wat nodig is. Via deze website kunt u zich aanmelden, kies voor ‘Amsterdam’ en de juiste persoon neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.


Horeca en winkels online – sluit ook gratis aan!

Alle winkels en horeca in Purmerend en Beemster die online willen verkopen, kunnen hun webshop aanmelden bij Purmerendwinkelstad.nl. De Purmerendse Centrum Ondernemers realiseren voor u een gratis koppeling met uw webshop en online menu. Aanmelden is eenvoudig. Mail naar info@pcopurmerend.nl en alles wordt voor u geregeld. Doen!


WSP bemiddelt graag voor u en uw personeel

Door de zware lockdown, zit veel personeel noodgedwongen op de bank. En dat terwijl andere sectoren op dit moment naarstig op zoek zijn naar tijdelijk personeel. Dat is zeker niet alleen de zorg. Heeft u als ondernemer personeel dat nu tijdelijk niet voor u aan de slag kan, maar dat wel graag aan de slag wil? Neem dan contact op met Marika Pruis van het WerkgeversServicePunt (WSP) via info@wspzw.nl of (06) 50527529. Marika bekijkt graag met u wat de mogelijkheden zijn.


Ook 1 januari is anders dan anders…

Normaal gesproken zouden we u graag uitnodigen voor onze nieuwjaarsreceptie om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook dat is dit jaar net even anders. We nemen afscheid van 2020 en luiden het nieuwe jaar in op RTV Purmerend. De lokale omroep maakt een feestelijke live-uitzending op vrijdag 1 januari voor alle Purmerenders. Tijdens de uitzending wordt onder andere de Gouden Purmerender uitgereikt.

Kijkt u mee?
De uitzending op 1 januari is van 14.00 tot 15.00 uur. Kijk mee op www.rtvpurmerend.nl, via de Facebookpagina van RTV Purmerend of op televisie (Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1390).


Versnellingsprogramma GO!-NH geopend

Grote en kleine ondernemers kunnen zich inschrijven voor het MKB-versnellingsprogramma van de provincie Noord-Holland, GO!-NH. Het versnellingsprogramma heeft een nieuwe opzet. De bestaande GO!-NH Accelerator wordt aangevuld met de programma’s GO!-NH Growth en GO!- NH Scale. Daarnaast komen er extra masterclasses in de GO!-NH Academy. De trajecten vullen elkaar aan doordat ze zich ieder op een andere fase van de innovatie richten. Op deze manier kan er meer maatwerk worden geleverd in de ondersteuning van bedrijven. MKB-bedrijven, start-ups en scale-ups kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website van GO!-NH.


Bent u voorbereid op de Brexit?

Tot 31 december 2020 onderhandelen de EU en het Verenigd Koninkrijk nog over de details van hun relatie na 2020. Lukt het niet om tot nieuwe afspraken te komen voor de periode na 2020, dan volgt een no-deal Brexit. Zonder nadere afspraken is het EU-recht niet meer van toepassing en valt de handel met het Verenigd Koninkrijk terug op de regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Bent u als ondernemer voorbereid op de Brexit?


Subsidie voor verduurzaming culturele instellingen

Eigenaren van culturele instellingen kunnen vanaf 1 februari 2021 subsidie aanvragen voor verduurzaming van hun gebouwen. De provincie Noord-Holland stelt 2 miljoen euro beschikbaar om maatregelen te financieren die ervoor zorgen dat een pand van bijvoorbeeld een bibliotheek, archief of theater minder energie verbruikt of zelf energie opwekt. Meer informatie over de subsidieregeling is vanaf half januari 2021 te vinden in het subsidieloket.


Virtuele handelsmissie India met minister Sigrid Kaag

Bent u actief op het gebied van water, energie of voedsel en wilt u zakendoen in India? Neem dan van 8 tot en met 12 februari deel aan de virtuele handelsmissie.

U stelt zelf uw missieprogramma samen uit een gevarieerd aanbod van online sessies. Zo richt u zelf missiedagen in, die passen bij uw wensen en de uitdagingen van uw bedrijf.


Virtuele handelsmissie Golfregio – Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Qatar

Heeft u innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de sectoren water, energie, voedsel of gezondheid? En wilt u zakendoen en contacten op- of uitbouwen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Oman en Qatar? Neem dan van 15 tot en met 26 februari 2021 deel aan deze virtuele handelsmissie.

De missie is volledig digitaal. U hoeft dus niet te reizen, maar kunt in één keer deze 3 landen virtueel bezoeken.


eHerkenning 1 verdwijnt vanaf 1 juli 2021

Startgids bedrijven over laden elektrische auto’s. Logt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in met eHerkenning op mijn.rvo.nl of eLoket? Vanaf 1 juli 2021 kan dat niet meer met niveau 1 (eH1). Dit komt door nieuwe wetgeving in 2021. Om in te loggen moet u dus uiterlijk 1 juli een hoger betrouwbaarheidsniveau gebruiken.


Wilt u met uw bedrijf de overstap maken naar elektrisch rijden, of wilt u opschalen naar een groter aantal laadpunten?

Dan kunt u voor al uw vragen terecht bij de Startgids. Deze gids zet de verschillende laadopties uiteen en geeft aan wat de slimme keuzes hierin zijn. De gids is gericht op bedrijven met een eigen wagenpark of lease-voertuigen en op logistieke bedrijven met een eigen vloot. We begrijpen dat u ondanks alle informatie van de Rijksoverheid toch nog vragen heeft. We helpen u daar graag bij. Mail uw vraag met uw contactgegevens naar ondernemersloket@purmerend.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Of bel tijdens kantooruren naar (0299) 452 400.


Informatie over gemeentelijke aanbestedingen

Wilt u gratis op de hoogte blijven van gemeentelijke aanbestedingen? Registreer u dan
op Tenderned. Daar kunt u ook een interesseprofiel aanmaken en op de hoogte blijven van interessante aanbestedingen door de attenderingsservice via e-mail.


Bekijk hier de nieuwsbrief online op de website van de Gemeente Purmerend.