Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief Werken & Ondernemen – April 2022

7 april 2022
Nieuwsbrief Werken & Ondernemen
Gemeente Purmerend


Subsidie SIB Alternatieve markten Oekraïne en Rusland

Bent u actief in Oekraïne of Rusland en financieel getroffen door de handelsbeperkingen? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt de subsidie SIB Alternatieve markten Oekraïne en Rusland aan. Deze subsidie kunt u gebruiken als u op zoek wilt gaan naar een vervangende markt.

Lees meer over de subsidie


Verkiezing Agrarisch ondernemers 2022

Donderdag 31 maart was de verkiezing Agrarische Ondernemer 2022. In de finale stond Francis VOF met de Beemster Valery. Wij feliciteren Beemster Valery met hun gedeelde tweede plaats! Helaas is de familie Francis niet de agrarisch ondernemer van Nederland 2022 geworden, maar hun plaats in de finale van deze meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector laat zien dat hun bedrijf zeer gewaardeerd wordt. Hiermee hebben zij Beemster op de kaart gezet, iets om trots op te zijn.

Lees meer over de finale


Ondernemersbijeenkomst over binnenstad van de toekomst

Op donderdag 21 april tussen 17.30 en 21.00 uur nodigt het programmateam Binnenstad ondernemers en eigenaren commercieel vastgoed uit om met elkaar over de toekomst van de binnenstad te praten. Het belooft een gevarieerd programma te worden. Er komen inspirerende sprekers langs, het online warenhuis purmerendwinkelstad.nl wordt officieel ‘geopend’ én we laten graag aan u zien wat er is gedaan met de informatie die is opgehaald voor programma Binnenstad. De locatie van de bijeenkomst is de Lutherse Kerk in de Hoogstraat in Purmerend. Aanmelden kan tot en met dinsdag 19 april.

Aanmelden per mail


Zet ook de polder in bloei!

Insecten spelen een onmisbare rol in ons ecosysteem. Ze bestuiven fruitbomen, onderhouden de bodem, dienen als voedsel voor vogels en ruimen dood materiaal op. Om vlinders en andere insecten te lokken heeft “De Beemsterling” speciaal voor onze polder een onweerstaanbaar bloemenmengsel samengesteld. Als dit mengsel begint te bloeien is het niet alleen een lust voor het oog maar ook een onweerstaanbare leefomgeving voor onder andere de vlinders, bijen en vogels!

Verschillende boeren uit Beemster stellen hun grond beschikbaar om bloemenmengsels te zaaien als voedsel voor bijen en andere insecten. Om het project te financieren is een crowdfundingactie gestart.

De eerste bloemenmengsels zijn besteld! Doet u ook mee? Want hoe meer donaties, hoe meer bloemen we in Beemster kunnen laten bloeien. Meer bloemen betekent meer voedsel voor bijen en andere insecten. De boeren zaaien wat jullie doneren! €1,- is 1 meter zaad. U kunt tot 15 april 2022 een bijdrage doen.

Klik hier om te doneren


Regionale Duurzaamheidsbeurs 2022

Op zaterdag 9 juli 2022 vindt de vierde Regionale Duurzaamheidsbeurs plaats op het feestterrein van Purmer 400 jaar aan de Oosterweg in de Purmer. De beurs maakt deel uit van het jubileumprogramma van Stichting Purmer 400 jaar en wordt ondersteund door de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam en Waterland. De thema’s zijn dit jaar: Energiebesparing, Streekproducten, Informatie overheden en Toerisme ‘dichtbij’.

Energiebesparing in woning en bedrijf staan door de actuele situatie meer dan ooit in de schijnwerpers. Iedereen vraagt zich af hoe hij op zijn energierekening kan besparen. Dit betekent dat inwoners veel vragen hebben over energiebesparende mogelijkheden en het beleid van de overheid. Verder kunnen bezoekers kennis maken met toeristische mogelijkheden dichtbij en met lekkere streekproducten uit de eigen regio. Op de beurs staan contactpersonen van de drie gemeentes aan wie vragen gesteld kunnen worden over bijvoorbeeld regelingen. De beurs is van 10.00 tot 15.00 uur en deelname is gratis.

Ook deelnemen?
Ook dit jaar worden met name bedrijven en organisaties uit de deelnemende gemeenten van harte uitgenodigd om deel te nemen. Er wordt gezorgd voor een professionele beursvloer met stands en kramen. Deelname is gratis. Wilt u deelnemen aan de beurs? Stuur dan vóór 1 mei een mail.

Stuur een mail voor meer informatie over deelname


Kennissessie ‘Slimme oplossingen op of buiten het net’

In Noord-Holland staat het elektriciteitsnet onder druk. Het net is op veel plekken al overbelast door industrie en woningbouw. En ook de aansluiting van zon en wind vraagt veel. De netbeheerders breiden het net uit, maar wat zijn slimme oplossingen op en buiten het net? Wie is daarvoor aan zet? Hoe werken we goed samen om deze oplossingen te realiseren?
Samen met de provincie Noord-Holland organiseert de Noord-Hollandse Energieregio hierover op donderdag 14 april van 15.00 tot 16.45 uur de kennissessie ‘Slimme oplossingen op of buiten het net’.

Aanmelden voor de kennissessie


Webinar Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) 2022

Op 28 juni opent de SDE++. Hoe werkt deze regeling? Welke CO2-reducerende technieken komen in aanmerking? Hoe wordt de hoogte van subsidie bepaald? En hoe doet u een goede aanvraag? Tijdens dit webinar op 12 april krijgt u antwoord op deze en tal van andere vragen.

Aanmelden voor het webinar


Woensdag 20 tot en met vrijdag 22 april 2022 PurmerValley Experience

Tijdens de Experience stappen de bezoekers in de inspirerende wereld van technologie in de breedste zin van het woord. Van gamen en e-sports, opleidingen in de ICT, cybersecurity, drones en robotica tot kennismaken met technologische toepassingen in onder andere de zorg, bouw, installatie en vervoer. Want alle bedrijven worden in de toekomst ICT-bedrijven! Tijdens de Experience zijn er ook (online) seminars & talks waarin u uw technologische kennis een boost kunt geven. Het wordt een technologische ontmoetingsplek voor scholieren, geïnteresseerden, werkzoekenden, opleidingen, bedrijven en projecten. De Experience is in P3, Markthal Purmerend en Theater de Verbeelding en voor iedereen gratis toegankelijk van 10.00-17.00 uur.

Meer over de PurmerValley Experience


Landschapstalk: Een toekomst voor de Purmer

De Purmer, verdeeld over drie gemeenten is op zoek naar haar identiteit. Een meer, bemalen in de 17e eeuw, werd een droogmakerij. Een polder met veel gezichten: stedelijk, landelijk, toeristisch en industrieel. De veelzijdigheid kent zijn weerszijde; meerdere belangen doen een beroep op de ruimte. Versnippering ligt dan op de loer. Is de droogmakerij nog herkenbaar en wat is de identiteit van de Purmer?

Daarom gaat MOOI Noord-Holland tijdens de landschapstalk op 22 april zoek naar het gezicht van de Purmer. Wat bindt de bewoners in dit gebied? Waar is de eenheid en het gezicht van de Purmer nog in terug te vinden en belangrijker: hoe kan dat in de toekomst versterkt worden?

Bekijk de video


Gratis webinars van het startersloket

Ook in 2022 organiseert het startersloket van de gemeente weer diverse webinars. De webinars zijn gratis en niet alleen voor startende ondernemers, maar voor álle ondernemers in Purmerend en Beemster.
Succesvol online: maandag 11 april 19.00 uur
Starten met een webwinkel: maandag 19 april 19.00 uurBekijk hier de nieuwsbrief als PDF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *