Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief Werken & Ondernemen Juni 2020

Aanvragen Tozo 2 en lening bedrijfskapitaal open
Daalt uw inkomen in de periode van 1 juni tot 1 oktober als gevolg van de coronacrisis tot onder het bijstandsniveau? Dan kunt u nu een aanvraag doen voor de verlengde Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 2). Ook een lening voor bedrijfskapitaal voor de maanden juni tot oktober kunt u nu aanvragen. U kunt uw aanvragen eenvoudig zelf online invullen.

Aanvraag invullen


Noodverordering
Om te zorgen dat de aangepaste maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt per 1 juni in de regio Zaanstreek-Waterland een nieuwe noodverordening. Deze vervangt de versie die op 11 mei 2020 was vastgesteld. Bekijk de nieuwe noodverordening op de website van de Veiligheidsregio.

Lees meer


Vraag advies aan de 1,5 meter coach van de gemeente!
De nieuwe 1,5 meter economie vraagt veel aanpassingen van u als ondernemer. Uw terras, winkel of restaurant moet zo ingericht zijn dat uw klanten anderhalve meter afstand kunnen houden van elkaar en dat u en uw personeel veilig kunnen werken. Maar ook het inrichten van de buitenruimte kan best ingewikkeld zijn.

Hoe voorkomt u als ondernemer dat uw klanten, die even buiten moeten wachten, de toegang tot andere winkels niet blokkeren bijvoorbeeld.

Er kunnen de komende periode weer meer bezoekers naar de binnenstad komen om bijvoorbeeld een leuk cadeau voor vaderdag te kopen. Hoe kunnen we die stimuleren om 1,5 meter afstand te houden?

De gemeente wil u graag helpen! Onze 1,5 meter coaches kunnen u adviseren bij het inrichten van de buitenzijde van uw winkel. Wilt u een afspraak met de coach inplannen? Stuur dan een e-mail naar ondernemersloket@purmerend.nl met vermelding van uw telefoonnummer en adres en een globale omschrijving van uw vraag. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.


Ondernemers helpen ondernemers, graag zelfs!
Staat het water u aan de lippen? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Kunt u wel een goed (financieel) advies gebruiken van een andere, ervaren ondernemer? Dat kan! Ondernemers hebben voor u het platform Over Rood opgericht. In deze zware tijden kunt u hier terecht met al uw (financiële) vragen over uw onderneming nu én in de onzekere toekomst. De gemeente draagt voor u de kosten van het eerste gesprek, dat is dus sowieso gratis. Is er een vervolgtraject nodig, dan bespreekt Over Rood met u wat nodig is.

Via deze website kunt u zich aanmelden, kies voor ‘Amsterdam’ en de juiste persoon neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Lees meer


Laat de economie niet tot stilstand komen
De succesvolle campagne ‘Laat de economie niet tot stilstand komen’ is verlengd! Ondanks de versoepelde maatregelen hebben veel ondernemers het nog steeds zwaar. De toegestane bezoeken in de horeca en culturele sector zijn gelimiteerd en de 1,5 meter afstand zorgt voor veel beperkingen.

De reisbranche ligt nog steeds in het slob en mede doordat mensen thuis werken lijkt de nieuwe zomergarderobe ineens minder belangrijk. Grote uitgaven worden beperkt en ga zo maar door. ‘Wij hebben jou nog steeds nodig’ is het vervolg van de campagne. Want we zijn er nog niet! De economie heeft een domino-effect en daarom is het noodzakelijk dat we massaal de ondernemers blijven steunen. Maar ook ondernemers moeten vooral doorgaan: blijf uw bedrijf ontwikkelen en bedenk initiatieven om deze crisis het hoofd te bieden. Of u nu consument bent of ondernemer bent, zorg dat de economie blijft draaien!

Het doel van deze, door Stichting Purmerend 2000 plus uitgevoerde campagne, is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de noodzaak om elkaar te steunen. U komt de oproep tegen op uiteenlopende plaatsen in de stad: er zijn borden langs de weg, posters in de ramen van winkeliers en bedrijven, maar ook advertenties en artikelen in de media. Volgende week verschijnt er een filmpje waarin 27 ondernemers u oproepen om positief te blijven en door te gaan. Help ons de boodschap te verspreiden door bijvoorbeeld de artikelen op de social media te delen en de pagina’s ‘laat de economie niet tot stilstand komen’ op Facebook en LinkedIn te volgen.
Lees meer


Provinciale subsidie voor duurzame innovaties mkb
Vanaf 11 juni 2020 kunnen Noord-Hollandse ondernemers subsidie aanvragen voor onderzoek dat bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzamere producten, productieprocessen of diensten. De provincie Noord-Holland stelt hiervoor ruim 4 miljoen euro beschikbaar en sluit daarmee aan bij de Uitvoeringsregeling voor MKB Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren (MIT) van het Rijk

Lees meer


Globaliser helpt ondernemer internationaal groeien
De provincie biedt in samenwerking met DutchBasecamp een Globaliser Sustainable Solutions aan, gericht op Noord-Hollandse snel groeiende bedrijven die duurzame innovaties ontwikkelen. Na afloop van deze Globaliser hebben bedrijven een strategie om de markt te veroveren en een financieel plan om dat te ondersteunen. De Globaliser is door Stichting DutchBasecamp ontwikkeld en helpt bedrijven om in 10 weken de juiste markt te vinden en een strategie op te zetten om die nieuwe markt te betreden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de lessen van ervaren ondernemers.
Lees meer


NV Purmerend is nog steeds online!
De komende tijd géén interviews in theater De Purmaryn. Maar NV-interviewer Jaap Sluis strijkt regelmatig neer in de foyer van de Purmaryn. Daar interviewt hij ondernemers uit stad en streek over wat de coronacrisis voor hen betekent. Deze week is Jolanda Hoogtanders, directeur leer- en werkbedrijf Werkom Purmerend Zaanstad aan het woord.

Bekijk hier de video


Waterland Werkt 2021 gaat niet door
Het kernteam van Waterland Werkt heeft helaas moeten besluiten om Waterland Werkt voor januari 2021 niet door te laten gaan. Door de coronacrisis zijn er teveel onzekerheden. Zo is het op dit moment niet duidelijk wat de regels in januari rond evenementen zullen zijn.

Wellicht mist u met deze afgelasting een mooie kans om uw bedrijf te presenteren aan potentiele nieuwe stagiaires en medewerkers. Juist nu is het verstandig om de deur open te blijven houden voor stagiaires, werkleertrajecten en voor nieuwe medewerkers zodat zij zich kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt en praktijkervaring kunnen opdoen. Waterland Werkt roept u op dat te blijven doen! Wilt u uw ervaringen over stages delen? Laat het Waterland Werkt weten: info@waterlandwerkt.info of bel 0299-796069 en er wordt een (online) afspraak met u gemaakt.


Concrete hulp voor ondernemers in de Metropool Regio Amsterdam Corona International Rebuild programma
Heeft u het als ondernemer zwaar met uw activiteiten in het buitenland en kunt u daarbij concrete hulp gebruiken? De MRA helpt u graag met het Corona International Rebuild Programma. Dit landelijke programma help u om gestructureerd toe te werken naar een positieve cashflow, ongeacht in welke buitenlandse markt uw bedrijf actief is. In zes weken tijd doorloopt u samen met andere ondernemers vijf masterclasses. U leert van elkaars ervaringen en inspireert elkaar om tot actie over te gaan. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Ellen van der Vossen van de MRA via e.vossen@amsterdam.nl of bel 06-46215011.


Nieuw(s) van PurmerendWinkelstad.nl – Bedrijfsprofiel, etalage en cadeaukaart
De etalage van Purmerend op PurmerendWinkelstad.nl

Een webshop gekoppeld aan PurmerendWinkelstad.nl en uw eigen profielpagina, waar u een fijne selectie producten online kunt kopen. Ondernemers krijgen de gelegenheid maandelijks een drietal producten aan te bieden. Deze worden voor hen gefotografeerd en geplaatst in de webshop. Met deze etalage laten we vooral zien welke prachtige producten in Purmerend verkrijgbaar zijn. Klanten uit Purmerend en haar regio blijven natuurlijk ook meer dan welkom in de stad! De bezorging van de bestelde artikelen wordt overigens verzorgd door een lokale partner. Ludwig Landvreugd van shopping360 gaat de producten ‘emissieloos’ bezorgen. Wilt u uw producten ook etaleren in de webshop van purmerendwinkelstad.nl?

De Purmerend Winkelstad Cadeaukaart
Met de cadeaukaart kunnen vrienden, familie en relaties worden verrast met een Purmerends cadeau naar keuze. De kaart is op diverse locaties verkrijgbaar en is in te wisselen bij een groot aantal ondernemers en zelfs horeca. Het Eggert Centrum heeft al aangeboden een pop up store beschikbaar te willen stellen waar de kaart wordt geïntroduceerd en ook verkrijgbaar zal zijn.

Neem voor meer informatie over de webshop en de cadeaukaart contact op met De Creatieve Hoek: sander@decreatievehoek.nl of marco@decreatievehoek.nl. Zij zorgen voor de rest!

Lees meer


KvK Online Live Event: Ondernemen in de 1,5 metereconomie
Ondernemen in crisistijd vraagt veel van ondernemers. Uw ondernemerskwaliteiten, zoals doorzettingsvermogen, flexibiliteit en creativiteit worden iedere keer weer op de proef gesteld. Zo leven er veel vragen: hoe run ik mijn bedrijf in crisistijd, hoe pas ik mijn huidige businessmodel aan en hoe speel ik in op kansen die er nu zijn? In dit 1 uur durend live event beantwoordt de KvK een aantal vragen voor u. Zo worden er voorbeelden van ondernemers gedeeld en geeft de KvK tips en advies. Ook kunt u tijdens het live event via chat vragen stellen aan adviseurs van KVK. Het event vindt plaats op woensdag 27 juni om 14.00 uur.

Lees meer


Alle informatie over de maatregelen voor ondernemers in nood vindt u op onze website: purmerend.nl/ondernemers. U kunt ook contact opnemen met het Loket Ondersteuning Ondernemers. Stuur een mail naar: ondernemersloket@purmerend.nl. Of neem telefonisch contact op. We zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 12.00 en 13.00 – 16.00 uur te bereiken op telefoonnummer: (0299) 452 400.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *