Gemeente Purmerend: Nieuwsbrief Werken & Ondernemen – Ondernemen in coronatijd

Ondernemen in coronatijd

We zagen het al aankomen. Opnieuw een flinke aanscherping van de coronamaatregelen en een avond lockdown met alle gevolgen voor u als ondernemer van dien. We gaan ervan uit dat u al op de hoogte bent van de maatregelen die voor uw onderneming vanaf gisteren van toepassing zijn, maar voor de zekerheid sturen we u hierbij de links naar de informatie van De Rijksoverheidhet nieuwsbericht over de uitbreiding van het steunpakket en de coronaprotocollen van de brancheverenigingen.

Heeft u vragen, zit uw onderneming in zwaar weer, heeft u hulp nodig?
Ons ondernemersloket staat nog altijd voor u klaar! Bel (0299) 452 400 of stuur een mail naar ondernemersloket@purmerend.nl. Ook kunt u nog steeds hulp van onze 1,5 meter coach krijgen bij bijvoorbeeld de inrichting van uw zaak. Neem ook dan contact op met het ondernemersloket.

Heeft u als gevolg van de coronacrisis problemen om uw gemeentelijke belastingen tijdig te betalen?
Laat het niet op z’n beloop. Neem contact op met het team Belastingen van de gemeente. Dan kunnen we samen met u kijken of we een passende regeling kunnen treffen. Het team Belastingen is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur via (0299) 452 870.

Tijdelijk toestaan afhalen en bezorgen maaltijden door eetgelegenheden
Alle eetgelegenheden mogen tijdelijk maaltijden bezorgen of laten afhalen om zo extra inkomsten te genereren. Hieraan is wel een aantal eisen verbonden. Die zijn nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het gaat dan om de volgende regels.

Steunmogelijkheid voor niet-gesubsidieerde culturele instellingen in Purmerend
Niet-gesubsidieerde culturele instellingen in Purmerend, die in 2021 financiële schade hebben als gevolg van Covid-19, kunnen tot uiterlijk 15 december 2021 subsidie aanvragen bij de gemeente. In totaal is er voor deze regeling € 25.000,- beschikbaar gesteld. Per instelling kan een maximale bijdrage van € 2.500,- worden aangevraagd. De aanvraag kan hier worden ingediend.

Wij wensen u veel sterkte in deze moeilijke tijd en zullen u uiteraard op de hoogte blijven houden via deze nieuwsbrief.

 


Informatie over gemeentelijke aanbestedingen
Wilt u gratis op de hoogte blijven van gemeentelijke aanbestedingen? Registreer u dan
op Tenderned. Daar kunt u ook een interesseprofiel aanmaken en op de hoogte blijven van interessante aanbestedingen door de attenderingsservice via e-mail.

Het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek- Waterland (WSP) is een regionaal samenwerkingsverband van gemeenten en UWV. Bij het WSP kunt u terecht met al uw werkgeversvragen en voor kosteloze werving en selectie van personeel. Werkgevers die sociaal willen ondernemen kunnen er terecht voor extra ondersteuning met deskundig advies, financiële voordelen en regelingen.
Lees meer


Gemeentelijk Vastgoed.nl is het online loket voor verkoop en verhuur van gemeentelijk vastgoed. Het aanbod betreft zowel gemeente Purmerend als gemeente Beemster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *