Gemeente Purmerend: Vervallen Lappendag 2020 Purmerend

Geachte ondernemer,

Door landelijke maatregelen inzake de bestrijding van het Coronavirus gaan landelijk de evenementen georganiseerd voor 1 juli niet door.
Lappendag welke elk jaar in september in de binnenstad van Purmerend wordt georganiseerd, valt onder de georganiseerde evenementen, Braderieën en Jaarmarkten zoals de lappendag mogen worden georganiseerd mits de 1.5 meter afstand gewaarborgd kan blijven, zodat de bezoeker een veilige afstand kan houden tot andere bezoekers.

Bij de organisatie van de jaarlijkse Lappendag wegen de belangen van de ondernemers, welke in het centrum van Purmerend gevestigd zijn zwaar mee.
Het marktteam heeft samen met de Purmerendse Centrum Ondernemers (PCO) uitvoerig overleg gehad of gedurende de Lappendag de 1.5 meter afstand gewaarborgd kan blijven. Naar aanleiding van onze ervaring van voorgaande jaren en het type jaarmarkt welke de Lappendag is, denken wij dat we de anderhalve meter regel niet kunnen garanderen. Veel bezoekers aan de Lappendag komt in grote getalen in de morgen. De hoeveelheid aan bezoekers welke voor de kramen 1,5 meter uit elkaar dienen te staan in combinatie met de hoeveelheid aan bezoekers die door de marktstraten lopen om naar de markt en of winkel willen bezoeken leidt ertoe dat dit een onmogelijke opgave is. De afstand tussen bezoekers wordt vaak over het hoofd wordt gezien omdat de artikelen door de bezoekers zelf uitgezocht worden.

Gezien het bovenstaande kunnen wij niet voldoen aan de regelementen vanuit de overheid om voor een ieder een veilige afstand te garanderen en is in samenspraak met de PCO besloten om de Lappendag dit jaar helaas te moeten laten vervallen.

Als u al een bedrag heeft overgemaakt kunt u mij mailen, marktkantoor@purmerend.nl, met uw naam rekeningnummer, kraamnummer waarvoor u geld heeft overgemaakt. Dan zullen wij dit nakijken in onze financiën en het bedrag terugstorten. U mag ook een briefje met deze gegevens sturen naar ;

Marktkantoor Purmerend
Koemarkt 48
1441 DD Purmerend

Als u eventueel vragen heeft kunt u in de ochtenduren van maandag t/m donderdag bellen naar mijn mobiele nummer; 06-24416761 of mailen naar marktkantoor@purmerend.nl.

Met vriendelijke groet,

Angelique Hoogeveen- Greuter

Marktteam
Ruimtelijk \ Toezicht en Handhaving Gemeente Purmerend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *