Hoornsebrug 17 december open!

Beste bewoners en ondernemers,

In eerdere communicatie hebben wij aangegeven dat de Hoornsebrug op dinsdag 11 december opengaat. De werkzaamheden aan de brug zijn dan gereed. Wij hebben echter besloten de aansluitende wegen opnieuw te asfalteren. Het gevolg is dat de brug een paar dagen langer dicht blijft.

Waar wordt geasfalteerd?
Het gaat om het deel van de Gedempte Where tot aan de aansluiting Overweersepolderdijk. Deze werkzaamheden staan ingepland voor het voorjaar 2019, maar halen we nu naar voren. Hiermee geven we letterlijk en figuurlijk handen en voeten aan ‘werk met werk’ maken.

Ook de kant van de Hoornselaan naar de Gedempte Where wordt opnieuw geasfalteerd. Daar starten we 12 december en zijn we klaar op 17 december. De brug is op 17 december weer geopend voor het verkeer.

Wat betekent dit?
Dinsdag 27 november starten de voorbereidende werkzaamheden aan het deel Hoornselaan. Fietsers kunnen dan niet meer van de Hoornselaan naar de Wagenweg (en andersom). Voetgangers kunnen nog wel gebruikmaken van de stoep daar. Voor de fietsers die vanaf de pontonbrug komen, komt een andere omleidingsroute. Zij worden geleid via de Wagenweg en Doplaan. De eerste paar dagen staan er verkeersregelaars om de fietsers te helpen de juiste omleidingsroute te volgen.

Waarom doen we dit?
De asfalteerwerkzaamheden stonden ingepland voor komend voorjaar. Dit zou betekenen dat we dan opnieuw de brug drie weken moeten sluiten en bouwterrein en omleidingsroutes moeten inrichten. Door deze werkzaamheden nu uit te voeren beperken we de overlast en besparen we veel tijd (en geld). Daarbij liggen nu de pontonbruggen over de Where, waardoor fietsers en voetgangers makkelijk naar de overkant kunnen.

Ongemak
Wij begrijpen dat deze uitloop van werkzaamheden ongemak met zich meebrengt. Wij en aannemer Ooms doen ons uiterste best de werkzaamheden zo snel mogelijk te laten verlopen. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, worden de brug en wegen eerder geopend.

Met vriendelijke groet,

Sandra Zijlstra
Omgevingsmanager Hoornsebrug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *