Invoeren parkeerregels later, afsluiting Gedempte Singelgracht en meer

Beste ondernemer,

Op 26 juni nam de gemeenteraad een besluit over de parkeermaatregelen in de binnenstad en de locatie van een nieuwe parkeergarage.De komende tijd worden de parkeermaatregelen gefaseerd uitgevoerd. Om u goed te informeren en waar mogelijk te betrekken, is deze nieuwsbrief ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie ook op www.purmerend.nl/parkerencentrum

Invoering nieuwe parkeerregels binnenstad later
In de vorige nieuwsbrief van de Gemeente Purmerend heeft u kunnen lezen dat de nieuwe regels voor parkeren vanaf 1 oktober ingaan. Dit wordt een maand later. De nieuwe maatregelen gaan vanaf 1 november in. Aanleiding was onder andere dat parkeergarage Claxonate in oktober anderhalve week dicht gaat.

Informeren bezoekers binnenstad
De Claxonate is vanaf 1 november 24/7 open en wordt goedkoper, het tarief op straat gaat omhoog en er geldt betaald parkeren tot 21 uur (in plaats van 18 uur). Het is belangrijk om de bezoekers van de binnenstad hierover goed te informeren. Daarom gaat de gemeente een social media campagne lanceren vanaf oktober. Dit wordt een van de middelen om bezoekers van de binnenstad te informeren over de veranderingen in het parkeerbeleid. De campagne is gericht op bezoekers uit Purmerend en de omgeving.

Afsluiten Gedempte Singelgracht
Op woensdag 23 oktober begint de gemeente met asfalteren van de Gedempte Singelgracht tot en met de kruising Neckerdijk. De afsluiting is nodig omdat de weg gerepareerd moet worden en een nieuwe laag asfalt krijgt. Het werk duurt 3 dagen en nachten. Tijdens deze dagen is de weg alleen lopend of op de fiets bereikbaar. Er geldt een omleidingsroute, dit wordt met borden aangegeven.

Parkeerring vergunninghouders
Vanaf september kan met een bedrijfsvergunning of bewonersvergunning in het hele vergunninggebied geparkeerd worden (dus op betaald parkeren plaatsen en op een vergunningparkeerplaats), ook op de parkeerring rondom de binnenstad. Dit geldt alleen voor vergunninghouders met een vergunning voor gebied 1 (binnenstad). Met uitzondering van de Westerstraat en het deel van de Nieuwstraat tussen de Westerstraat en Q-park Eggert.

De parkeerplekken in deze straten willen we zo veel mogelijk beschikbaar stellen voor bezoekers van de winkels in deze straten.

Gemeente Purmerend
communicatie@purmerend.nl

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief van de Gemeente Purmerend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *