Marktmeestershuisje verplaatst

Purmerend – Donderdag 12 juli 2018 werd het Marktmeestershuisje geheel verplaatst. Het startmoment was om 11:30 uur. Rond de 500 mensen waren aanwezig om het spektakel mee te maken.

Het Marktmeestershuisje uit 1910 staat op de hoek van de Koemarkt en werd in zijn geheel verplaatst naar de andere hoek. Het verplaatsen van de ene kant van de markt naar de andere kant duurde ongeveer 30 minuten.

Verplaatsen
Het hele huisje werd op een betonnen plaat gezet en verplaatst naar een plek tussen de kleine en de grote Koemarkt. In de nieuwe setting markeert het markthuisje de overgang naar de tweede pleinruimte voor de toekomstige markthal. De marktmeester gaat opnieuw gebruik van het huisje maken en heeft dan zicht op beide pleinruimtes. In de nieuwe situatie komt het huisje geheel vrij te staan.

Markthal
Attica Vastgoed verplaatst het gemeentelijk monument, zodat op deze plek de nieuwe markthal gebouwd kan worden. Attica is de initiatiefnemer voor het bouwen van de Markthal in de stad. Zij hebben de firma Bresser in de arm genomen om dit staaltje van herfunderen, vijzelen en verplaatsen op zich te nemen. Meer informatie over de Markthal Purmerend is te vinden op www.markthalpurmerend.nl.

Dit artikel verscheen eerder op RegioPurmerend.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *