Nieuwe toekomst voor postkantoor – Inspiratie Purmerend

Een nieuwe toekomst voor het oude postkantoor

Al jarenlang is het een steen des aanstoots: het vervallen postkantoor op de hoek van de Gedempte Where en de Hoornselaan. Het gebouw is al bijna 10 jaar gesloten en het ergert veel Purmerenders dat er op deze mooie plek, direct naast de binnenstad, niets gebeurt. Maar daar komt verandering in. Snippe Projecten wil hier een plan realiseren dat Purmerend mooier maakt en inspeelt op de woonwensen van veel Purmerenders.

Purmerenders worden betrokken
Een bijzondere plek verdient extra veel aandacht. Daarom laat Snippe Projecten vier Nederlandse toparchitecten een schetsontwerp maken voor deze plek. De architect die het beste ontwerp maakt krijgt de opdracht en daarom vraagt Snippe ook jouw mening.

Naast de mening van de Purmerenders buigt ook een professionele beoordelingscommissie zich over de ontwerpen. Deze commissie bestaat uit deskundigen van Snippe, de gemeente en Welstand. Zo houd je optimaal voeling met wat past bij de stad en haar bewoners.
Woningen in alle categorieën

Het nieuwe plan zorgt voor meer woningen. Woningen in alle categorieën, bereikbaar voor starters, mensen die nu nog in een sociale huurwoning wonen, maar ook voor mensen die vanuit een eengezinswoning willen verhuizen naar een appartement. Zo krijg je weer doorstroming op de woningmarkt in Purmerend.

Dat daar behoefte aan is blijkt wel uit de belangstelling: al honderden personen zijn geïnteresseerd in dit project en willen op de hoogte worden gehouden. Aantrekkelijk voor de stad is dat er ruimte voor een openbare parkeergarage wordt onderzocht. Dat is goed voor de leefbaarheid van de binnenstad. Ook aantrekkelijk: de mogelijkheid om op de begane grond en/of boven in het gebouw een openbare horecagelegenheid te maken. Iedereen krijgt zo de gelegenheid om van de stad en het uitzicht te genieten.

Meest aansprekende ontwerp
Alle Purmerenders mogen via deze website aangeven welk ontwerp zij op de plek van het postkantoor in het centrum het meest aansprekend vinden. Mensen die niet beschikken over internet krijgen de gelegenheid om hun stem op schrift kenbaar te maken en worden hier via lokale media over geïnformeerd. Het is wel belangrijk te weten dat dit schetsontwerpen zijn. Tijdens de stemming kies je voor de architect die wat jou betreft het plan nader mag gaan uitwerken.

Zodra er een keuze is gemaakt, moet het ‘echte’ ontwerpwerk nog beginnen. Tijdens de stemming moet vooral gekozen worden voor een architect die naar jouw mening het beste een plan kan maken op de plek van het oude postkantoor.

Een extra stem voor direct omwonenden
Het stemmen gebeurt via deze website. Elke Purmerender kan één keer stemmen. Alleen de direct omwonenden krijgen de gelegenheid om een extra stem uit te brengen: zij krijgen daarvoor een brief met een speciale code. De resultaten van de publiekspeiling, inclusief die van omwonenden, spelen een belangrijke rol bij de definitieve keuze die Snippe Projecten maakt.

Laat uw stem horen!
Breng uw stem uit via de website www.inspiratiepurmerend.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *