Nieuwsbrief Gemeente Purmerend: Parkeermaatregelen Binnenstad November

Beste ondernemer,

Op 26 juni nam de gemeenteraad een besluit over de parkeermaatregelen in de binnenstad en de locatie van een nieuwe parkeergarage. De komende tijd worden de parkeermaatregelen gefaseerd uitgevoerd. Om u goed te informeren en waar mogelijk te betrekken, is deze nieuwsbrief ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie ook op www.purmerend.nl/parkerencentrum

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

 

Duurder op straat en goedkoper in de parkeergarages

In de vorige nieuwsbrief las u dat de nieuwe regels voor parkeren ingaan op 1 november. Claxonate is 24 uur per dag, 7 dagen in de week open. Het tarief op straat gaat dan omhoog en de tarieven in de parkeergarages zijn lager. Ook geldt betaald parkeren tot 21.00 uur (in plaats van tot 18.00 uur). Voor bezoekers wordt het makkelijker om in de garage te parkeren en dat geeft meer ruimte voor vergunninghouders op straat.


De vernieuwde Claxonate is nu 24 uur per dag geopend.

Campagne op social media

Het is belangrijk om de bezoekers van de binnenstad goed te informeren over de veranderingen. Daarom start maandag 21 oktober een social media campagne. Begin oktober ging een filmploeg de straat op om een paar korte video’s te maken. Ze vertellen daarin wat de veranderingen zijn en hebben ondernemers en mensen op straat naar hun mening gevraagd. Deze campagne op social media wordt ondersteund met advertenties in de lokale kranten. De komende tijd zullen wij veel aandacht aan parkeren besteden om bezoekers van de binnenstad te informeren over hoe en waar je snel en makkelijk parkeert in het centrum.

PRIS-borden werken

In juli werden ze al geplaatst, en inmiddels werken de dynamische parkeerverwijsborden (PRIS) aan de randen van het centrum allemaal. De borden leiden bezoekers snel naar de parkeergarages. Voor parkeergarage Eggert staat op de borden ook hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Voor de Claxonate moet deze optie nog ingebouwd worden. Dit gebeurt zo snel mogelijk.

Nieuwe parkeerplattegronden zijn binnen

Voor de zomer hebben wij aan veel ondernemers parkeerplattegronden uitgedeeld. Met de veranderende parkeermaatregelen is deze niet meer up-to-date. Deze is aangepast en we hebben inmiddels de nieuwe plattegronden binnen. Wilt u deze ontvangen voor uw bedrijf, laat dit dan even weten via parkerencentrum@purmerend.nl. Wij zorgen dat er een setje bij u bezorgd wordt.

Parkeergarage Eggert winkelcentrum

Vanaf vrijdag 11 oktober zijn de 3e en 4e verdieping van de Q-Park parkeergarage Eggert afgesloten. Uit een voorlopige conclusie uit een reguliere controle van de parkeergarage bleek dat delen van deze verdiepingen op korte termijn toe zijn aan reparaties en groot onderhoud, waardoor er een mogelijk veiligheidsrisico ontstaat op deze verdiepingen.

Om de veiligheid van bezoekers in de parkeergarage te garanderen en op korte termijn te kunnen starten met het inventariseren en uitvoeren van de benodigde werkzaamheden is door de eigenaar van het Eggert winkelcentrum besloten om de 3e en 4e verdieping van de parkeergarage vrij te houden van auto’s en publiek. Als wij hierover meer horen zullen wij u hierover informeren.

Afsluiten Gedempte Singelgracht

Op woensdag 23 oktober beginnen we met asfalteren van de Gedempte Singelgracht tot en met de kruising Neckerdijk. De afsluiting is nodig omdat de weg gerepareerd moet worden en een nieuwe laag asfalt krijgt.

De werkzaamheden duren 3 dagen en nachten. Tijdens deze dagen is de weg alleen lopend of op de fiets bereikbaar. Er geldt een omleidingsroute, dit wordt met borden aangegeven.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Met vriendelijke groet,

Gemeente Purmerend
communicatie@purmerend.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *