Nieuwsbrief: Werken & Ondernemen 2 maart 2021

Hoe kan de gemeente u als ondernemer helpen in deze crisis?

De coronacrisis raakt ondernemend Purmerend en Beemster hard. De gemeente wil haar ondernemers helpen waar dat kan. Er is een steunpakket van de rijksoverheid, de gemeente heeft aanvullende maatregelen getroffen, en u kunt met al uw vragen terecht bij het ondernemersloket van de gemeente.

Kunnen we meer voor u doen? Die vraag kunt u als ondernemer natuurlijk het beste beantwoorden. Vul de enquête zo spoedig mogelijk in en laat ons weten hoe wij u het beste kunnen adviseren en helpen. Heeft u als ondernemer Tozo aangevraagd? Dan heeft u deze enquête al rechtstreeks per mail ontvangen.


Contactberoepen, winkelen op afspraak, sporten jongeren tot en met 26 jaar
Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Maar vanaf woensdag 3 maart staat het kabinet onder voorwaarden een aantal verruimingen toe: jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccommodaties, contactberoepen mogen weer uitgeoefend worden en de detailhandel mag open voor winkelen op afspraak.


Gratis steun voor ondernemers in nood

Zelfstandige ondernemers uit Beemster en Purmerend die door corona in de problemen zitten, kunnen nu gratis terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Professionals van de Stichting adviseren over het aanvragen van financiële steun maar ook over de bedrijfsmatige aanpak.


Gemeentelijke heffingen in coronatijd

Eind februari viel de gemeentelijke aanslag op de mat (of in de inbox van MijnOverheid.nl). Wij realiseren ons dat dit een tijd is waarin veel ondernemers het financieel zwaar hebben door de coronamaatregelen van de rijksoverheid. Toch is het belangrijk dat we gemeentelijke belastingen heffen; alleen zo kunnen we onze stad blijven onderhouden en opdrachten voor onderhoud, bouw en beheer blijven verstrekken.

Heeft u als gevolg van de coronacrisis problemen om uw gemeentelijke belastingen tijdig te betalen? Laat het niet op z’n beloop! Neem contact op met het team Belastingen van de gemeente. Dan kunnen we samen met u kijken of we een passende regeling kunnen treffen. Het team Belastingen is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur via (0299) 452 870.


Gratis webinars voor ondernemers

In maart organiseert het startersloket twee webinars voor ondernemers: op 4 maart ‘belastingen en administratie’ en op 15 maart ‘succesvol online’. De webinars zijn gratis en niet alleen voor starters maar voor álle ondernemers in Purmerend en Beemster.


NOW eerste kwartaal 2021 kan nog tot en met 14 maart
De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) voor de maanden januari, februari en maart kunt u nog aanvragen tot en met 14 maart. Regel het direct
of bekijk eerst de video hiernaast voor meer informatie.


Kabinet verhoogt coronavergoeding vaste lasten bedrijfsleven
Het kabinet verhoogt de maximumbedragen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en Opslag Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD). De TVL is verhoogd naar 550.000 euro per kwartaal voor het midden- en kleinbedrijf (was 330.000 euro) en 600.000 euro voor grote bedrijven (was 400.000 euro). De maatregel geldt voor de eerste twee kwartalen van dit jaar. De voorraadsubsidie voor winkeliers die hun deuren moeten sluiten is verhoogd naar 300.000 euro. De TVL en VGD voor het eerste kwartaal 2021 kunnen aangevraagd worden tot 30 april, 17.00 uur.


Belastingaangifte: let extra op vanwege coronajaar!
Tussen 1 maart en 1 mei kunt u belastingaangifte doen over 2020. De Belastingdienst raadt mensen aan de vooraf ingevulde informatie extra goed te controleren, omdat de coronacrisis tot veranderingen kan hebben geleid die van belang zijn voor de aangifte. Vooral ondernemers die veel last hadden van corona doen er goed aan om snel aangifte te doen. Had u in 2020 een negatief inkomen, dan verrekent de Belastingdienst dat met uw inkomen van de drie voorgaande jaren en kunt u mogelijk geld terugkrijgen. Hoe eerder u aangifte doet, hoe eerder die definitief kan worden vastgesteld en u geld kunt terugkrijgen.


Het gemeentelijk ondernemersloket staat voor u klaar
We begrijpen dat u ondanks alle informatie van de Rijksoverheid toch nog vragen heeft. We helpen u daar graag bij. Mail uw vraag met uw contactgegevens naar ondernemersloket@purmerend.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Of bel tijdens kantooruren met (0299) 452 400.


Informatie over gemeentelijke aanbestedingen
Wilt u gratis op de hoogte blijven van gemeentelijke aanbestedingen? Registreer u dan op Tenderned. Daar kunt u ook een interesseprofiel aanmaken en op de hoogte blijven van interessante aanbestedingen door de attenderingsservice via e-mail.

Het Werkgevers Servicepunt Zaanstreek-Waterland (WSP) is een regionaal samenwerkingsverband van gemeenten en UWV. Bij het WSP kunt u terecht met al uw werkgeversvragen en voor kosteloze werving en selectie van personeel. Werkgevers die sociaal willen ondernemen kunnen er terecht voor extra ondersteuning met deskundig advies, financiële voordelen en regelingen.
Lees meer

Gemeentelijk Vastgoed.nl is het online loket voor verkoop en verhuur van gemeentelijk vastgoed. Het aanbod betreft zowel gemeente Purmerend als gemeente Beemster.

Bekijk hier de volledige nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *