Oprichting BIZ Purmerend 2020 & uitnodiging

> Download BIZ-Plan 2020 Purmerend .PDF Document <

Het is bijna zover!

Binnenkort ontvangen alle winkeliers in de binnenstad een uitnodiging om hun stem uit te brengen voor de oprichting van de BIZ-PCO! De huidige PCO wordt dan een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) en dat biedt een groot aantal voordelen.

Waarom een BIZ?
In een BIZ betalen alle winkeliers jaarlijks mee en zijn er geen zogenaamde freeriders (hetgeen in de oude situatie wel het geval is). We zijn bovendien voor onze inkomsten niet meer afhankelijk van de reclamebelasting, die waarschijnlijk binnenkort wordt afgeschaft. In geval van leegstand van een winkelpand betaalt de pandeigenaar de contributie en mocht er een winkelier om wat voor reden niet aan zijn BIZ-verplichtingen kunnen voldoen, draagt de gemeente het financiële risico.

De BIZ is dus een solide en goed georganiseerde organisatie om de economische belangen van de binnenstad te behartigen. Een volwaardige gesprekspartner met de gemeente en diverse andere partijen.

Wat betekent het financieel ten opzichte van de oude situatie?
De gemeente int namens de BIZ-PCO de gelden via de WOZ-aanslag. Het bedrag is 0,25% van de WOZ-waarde met een minimum van €330,- en een maximum van €1.000,- per jaar. Daarentegen krijgen de winkeliers in het zogenaamde buitengebied (zie de kaart in hoofdtuk 5.3. van het BIZ-plan) een korting van 25% op hun aanslag. Deze korting hebben wij ingevoerd omdat de winkeliers in het buitengebied minder profijt hebben van de evenementen die wij in de binnenstad organiseren. De meeste winkeliers zullen echter meer gaan betalen aan de BIZ-PCO vergeleken met de oude situatie. Dit is een bewuste keuze van het bestuur van de BIZ-PCO.

De positie van de binnenstad van Purmerend in de regio dient namelijk versterkt te worden. Dat is een wens maar ook absolute noodzaak! We willen collectief vooruit en de reeds ingezette koers (kwalitatief goede en aantrekkelijke evenementen, promotie van ons merk Purmerend Winkelstad) continueren en onze binnenstad verder ontwikkelen en promoten. De binnenstad van Purmerend moet en zal nog meer gaan bruisen! Om dit te kunnen bereiken is gewoonweg meer geld nodig. Niets doen is namelijk geen optie. De concurrentie van de omliggende steden is groot maar collectief kunnen we veel bereiken.

Waar wordt het geld van de BIZ-PCO aan besteed?
Als onze plannen doorgaan en de uitslag van de stemming vóór de nieuwe BIZ verloopt positief, dan beschikken we in 2020 over een budget van circa €250.000,-. Dit is ruim een verdubbeling van het budget waarover de PCO de afgelopen jaren kon beschikken!

In grote lijnen wordt dit budget als volgt besteed:

  • Er is €100.000 gebudgetteerd voor 4 á 5 grote (shopping) evenementen zoals Black Friday Night, Summernight Shopping, Paasbest.
  • Voor marketing & promotie reserveren wij €70.000,-. Met dit bedrag gaan wij de binnenstad van Purmerend lokaal en regionaal promoten middels Purmerend Winkelstad en nieuwe bezoekers naar de binnenstad trekken.
  • Voor straatdecoratie en sfeerverlichting reserveren wij € 40.000,-. Daarnaast dragen wij bij aan (door andere instanties georganiseerde) evenementen zoals Reuring en de intocht van Sinterklaas.
  • Wij reserveren een bedrag van €16.000,- voor administratie en advies. Deze overheadkosten hebben wij laag gehouden (6,5% van het totale budget) zodat nagenoeg het gehele budget wordt besteed aan de collectieve promotie en ontwikkeling van onze binnenstad.

Informatie, vragen en contact?
Mochten er bij jullie nog vragen zijn over de BIZ-PCO, schroom dan niet om contact op te nemen met ons. Dat kan in eerste instantie via jullie straatvertegenwoordiger. Uiteraard staat ook het BIZ- PCO-bestuur voor jullie klaar.

Op 31 oktober behandelt de Gemeenteraad het voorstel BIZ-PCO. Als dit wordt goedgekeurd, organiseert de BIZ-PCO op 6 november vanaf 18 uur een inloopavond in de Lutherse Kerk. Hier worden de stembiljetten uitgereikt. Deze kunnen diezelfde avond al ingeleverd worden. Uiteraard zijn er tijdens de avond ook bestuursleden aanwezig die jullie vragen nog kunnen beantwoorden. Over deze avond worden jullie nog nader geïnformeerd.

Kiezen voor de BIZ-PCO is kiezen voor de kracht van samenwerking, is kiezen voor de kracht van het collectief. En collectief gaan we vooruit!

> Download BIZ-Plan 2020 Purmerend .PDF Document <

 

Aanmelden

In verband met aanwezige catering op de avond, vernemen wij graag het aantal personen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *