Purmerend in de Tweede Wereldoorlog fototentoonstelling in de etalage

Beste ondernemers,

De Vereniging Historisch Purmerend is in het bezit van ongeveer 50 unieke kleurenfoto’s van de Bevrijdingsfeesten in Purmerend. Een van de foto’s (vlaggen in de Peperstraat) dingt mee naar een plek in de nationale Canon van de Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s.

Coronavirus
I.v.m. de viering van 75 jaar vrijheid zou er een fototentoonstelling worden gehouden in de hal van het stadhuis. Hiervoor zijn door Erkamp Reclame foto’s op metalen borden geprint van 90 x 100 cm groot. Daarnaast hebben wij foto’s op A4 formaat beschikbaar en natuurlijk wat boekjes over de Tweede Wereldoorlog. Helaas kan de expositie in het stadhuis voorlopig door alle maatregelen rond het Coronavirus geen doorgang vinden. In ons eigen magazine Historisch Purmerend is aandacht besteed aan de foto’s en in het NHDagblad van begin mei zullen een aantal foto’s geplaatst worden, maar elke inwoner zou ze moeten kunnen bewonderen.

Etalage
Wij zijn op zoek naar een mogelijkheid om deze foto’s toch aan een breed publiek te kunnen laten zien en vroegen ons af of winkeliers in de binnenstad deze foto’s in hun etalage zouden willen plaatsen rond 5 mei. Ongeveer net zoals met de Kunstroute. De etalages kunnen natuurlijk met oranje linten en rood-wit-blauwe vlaggen verder opgevrolijkt worden zodat het er feestelijk uit ziet.

Aanmelden
Wilt u bijdragen om de binnenstad een extra feestelijk tintje kunnen geven rond 75 jaar Vrijheid? Meld u dan nu gratis aan via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina. Let op! Er zijn maar een beperkt aantal foto’s beschikbaar.

Met vriendelijke groet,

Tineke Abercrombie-Schoorl
Voorzitter Vereniging Historisch Purmerend


AANMELDEN


Let op! Er is maar een beperkt aantal beschikbaar, het kan gebeuren dat u een ander formaat krijgt toegewezen dan uw voorkeur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *