Herinnering! Purmerend-Werkt! Kick-off 29 januari 2018

Purmerend-Werkt!
Kom naar de kick-off op 29 januari 2018

Purmerend-Werkt is een uniek evenement dat op de laatste zondag van januari 2019 plaats gaat vinden in de binnenstad van Purmerend. Tijdens dit evenement komen meerdere dingen samen: bedrijven die zich willen presenteren, leerlingen op zoek naar een vervolgopleiding, werkgevers op zoek naar personeel, stagiairs op zoek naar een stageplaats, aanbieders van opleidingen op zoek naar nieuwe deelnemers – een echte Purmerend-Werkt markt dus!

Het evenement heeft als belangrijk doel om Purmerendse bedrijven zich te laten presenteren aan het Purmerendse publiek: een goede indruk geven van wat er gebeurt binnen de muren of achter het hek van het bedrijf.

Verder trekt het evenement leerlingen die een keuze moeten maken voor hun verdere onderwijscarrière. Zij lopen, al dan niet met hun (groot)ouders of andere begeleiders door het centrum van Purmerend. Zij vervullen opdrachten om écht te weten te komen wat een bepaald vak of beroep inhoudt.

Omdat er steeds meer werkgevers met vacatures zijn, krijgen zij volop de gelegenheid om zich te presenteren als aantrekkelijke werkgever. Tegelijkertijd kunnen zij de leerlingen laten zien hoe mooi hun vak is en deze kinderen zo motiveren om een richting te kiezen die bij hun branche past.

Deze worden gekoppeld aan het opleidingsaanbod in Purmerend en omgeving. Een voorbeeld: een leerling die enthousiast is over werken in de zorg, kan direct informatie inwinnen bij de opleidingen die de zorg te bieden heeft. Doel hiervan is dat de leerlingen goed inzicht krijgen in wat werken in de zorg dan inhoudt en welke opleiding(en) je daarvoor nodig hebt. Datzelfde geldt voor techniek, ICT, de bouw, rechten, horeca enzovoort.

Uiteraard eindigt de dag met een uitdagend evenement op de Koemarkt.

Het evenement wordt georganiseerd door het Purmerendse bedrijfsleven, het Purmerendse onderwijs en de gemeente Purmerend.

Om meer informatie over deze dag te bieden, wordt op maandag 29 januari 2018 een kick-off georganiseerd. Deze vindt plaats in P3 tussen 19.00 en 21.00 uur. Hier zijn alle werkgevers van de regio van harte welkom om een indruk te krijgen van Purmerend-Werkt en om te bepalen welke mogelijkheden zij zien om te participeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *