PURMEREND WINKELSTAD UPDATE JULI 2021

IN HET KORT

Nieuwe website PurmerendWinkelstad.nl
– Nieuwe informatie over de historie, de bereikbaarheid, openingstijden en uitagenda winkels, restaurants en dienstverleners in de (binnen)stad.
– Totaal 268 bedrijven zichtbaar
– Nu 52 uitgelichte pagina’s van winkels en horeca.

Media-inzet PurmerendWinkelstad.nl
– Social Media > 433.381 weergaven
– Digitale buitenreclame > 616.000 impressies

Warenhuis PurmerendWinkelstad.nl
– Demo voor ondernemers Maandag 19 juli 2021
– Introductie voor publiek Maandag 16 augustus 2021

Cadeaukaart
– Geïntroduceerd september 2020
– 2000 kaarten verkocht
– €80.000 waarde
– Deelnemende winkels 44

NIEUWE WEBSITE
Afgelopen voorjaar hebben wij de website PurmerendWinkelstad.nl volledig vernieuwd. Naast de historie, de bereikbaarheid, openingstijden en uitagenda natuurlijk veel aandacht voor winkels, restaurants en dienstverleners in de (binnen)stad.

Alle ondernemers in de stad worden op de website vermeld middels een foto van de gevel en het vestigingsadres. Op dit moment zijn dat er 268 en in de komende periode worden de laatste eraan toegevoegd. Van deze groep ondernemers hebben er 52 een zogenaamde ‘uitgelichte’ pagina afgenomen. De pagina’s van de uitgelichte ondernemers zijn te herkennen aan de foto van de ondernemer in de header van zijn/haar pagina, foto’s van de zaak, een omschrijving van de winkel, restaurant of dienstverlening en een koppeling met bestaande websites en social media kanalen. Deze ondernemers spelen daarnaast een rol in onze mediacampagnes.


WARENHUIS VAN PURMEREND
Eén van de redenen om de website te vernieuwen lag gelegen in de behoefte te komen tot een digitaal ‘warenhuis’ van en voor Purmerend. Met de nieuwe website lanceren wij op 16 augustus 2021 de Purmerend Winkelstad Shop, het digitale warenhuis van Purmerend.

Het nieuwe warenhuis bied consumenten de mogelijkheid online te ‘shoppen’ bij alle aangesloten winkels en toch maar één keer af te rekenen. Ondernemers binnen Purmerend kunnen ervoor kiezen hun bestaande webshop te koppelen aan het platform. Ondernemers zonder webshop kunnen middels de eerder aangegeven ‘uitgelichte’ pagina een eigen online shop openen binnen de Purmerend Winkelstad website en daarmee toch aansluiting maken met het warenhuis. In de komende weken worden alle ondernemers nader geïnformeerd over de mogelijkheden en tarieven.


CADEAUKAART VAN PURMEREND
Onze cadeaukaart is vorig jaar september geïntroduceerd en is ondanks de lockdown(s) inmiddels zo’n 2.000 keer gekocht c.q. cadeau gegeven. De totale besteding staat op ruim €80.000. De cadeaukaart wordt door 44 ondernemers geaccepteerd. Ondernemers die de kaart accepteren worden op de website geaccentueerd.


MEDIA INZET
Onze media campagnes richting consumenten voeren wij primair via social media. Met de Purmerend Winkelstad campagnes hebben wij dit jaar via Facebook en Instagram
ruim 400.000 weergaven gerealiseerd bij ruim 150.000 personen binnen ons verzorgingsgebied.

Met ingang van komende week breiden wij onze campagne uit met de inzet van de digitale borden van Bereik. In de komende maanden betekent dit 5 schermen/ locaties die gezamenlijk ruim 600.000 keer onze boodschappen gaan vertonen.


GEWOON IN…
Met ingang van deze maand zijn wij gestart met onze nieuwe media campagne “GEWOON IN PURMEREND…”. Doel van deze campagne is consumenten er van te doordringen dat Purmerend in alles waar zij behoefte aan hebben kan voorzien. Met de ondernemers van de uitgelichte pagina’s van Purmerend Winkelstad in de hoofdrol tonen wij de diversiteit van het aanbod in onze stad. Naast de ondernemers hebben wij ook uitingen ontwikkeld voor de laatste zondag van de maand (koopzondag), de cadeaukaart, onze horeca en evenementen als Lappendag en Black Friday.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *