Richard Gort stopt na 20 jaar als voorzitter van de PCO

Richard Gort stopt na 20 jaar als voorzitter van de PCO (Purmerendse Centrum Ondernemers).

Wethouder Mario Hegger overhandigde hem op 16 december een tinnen koetje als blijk van waardering. Wethouder Hegger: “Richard heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de binnenstad. Zowel door de samenwerkingen aan te gaan, als door het organiseren van evenementen en opzetten van acties. De gemeente Purmerend is blij met een enthousiaste ondernemer als Richard die zich zo lang heeft ingezet om het centrum levendig te houden.”

De afgelopen jaren heeft Gort gewerkt aan de oprichting van de BOF (Binnenstads Ondernemers Fonds), de samenwerking tussen de binnenstad ondernemers met BIZ Koemarkt en het Eggert Centrum. Dit heeft ervoor gezorgd dat de binnenstad gezamenlijk optrekt. Daarnaast was Richard Gort de drijvende kracht achter diverse evenementen en activiteiten zoals de Purmerend Winkelstad Cadeaukaart, Black Friday, Paasbest en de website purmerendwinkelstad. Hegger: “Regelmatig liep Richard een rondje langs de ondernemers om te vragen hoe het gaat of voor het uitwisselen van plannen. Zo hield hij de binnenstad ondernemers aangehaakt en enthousiast.”

Samenwerking
Richard Gort heeft binnen Stichting Purmerend 2000 Plus (een samenwerkingsverband van de ondernemersverenigingen PCO, PRO, KHN en de gemeente) een belangrijke bijdrage geleverd aan de belangenbehartiging van alle ondernemers. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de organisatie van Purmerend Werkt in 2019 en de ondernemers talkshow NV Purmerend. Hegger: “Doordat Richard altijd de samenwerking opzocht, maakten de belangen van de binnenstad meer deel uit van de totale economische belangen. Dat zorgde voor een prettige werkrelatie met de gemeente.”

Evenementen
Naast het verenigen en samenwerken, zette Richard zich ook in voor de koppeling van evenementen aan de belangen van de detailhandel en horeca. Hegger: “Je kunt wel zeggen dat hij zich bezig hield met de promotie van de binnenstad in alle opzichten. Richard heeft de binnenstad van Purmerend echt op de kaart gezet en zich buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor stadspromotie en marketing van Purmerend. Met zijn eigen zaak gevestigd in het werkgebied wist en weet Richard wat er speelt. We gaan zijn enthousiasme als voorzitter missen en hopen dat zijn voorzitterschap een goede opvolging krijgt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *