Tijdelijk 2 extra parkeerterreinen in Wagenweggebied

Nieuwe parkeerterreinen beschikbaar gesteld
Vanaf maandag 2 december worden er 2 extra parkeerterreinen in het Wagenweggebied beschikbaar gesteld. Het gaat in totaal om ongeveer 110 plekken waar in december gratis geparkeerd mag worden. Vanaf januari geldt een laag dagtarief. Beide locaties zijn bedoeld als tijdelijke maatregel.

Eerder kwam de gemeente al tot overeenstemming met DEEN om het parkeerterrein van de supermarkt 24 uur per dag open te stellen. Dit is inmiddels gerealiseerd.
Vanaf aanstaande maandag komen er nog 2 locaties bij:
· het terrein aan de Wherekant, achter de voormalige Kweker/Sligro
· het parkeerterrein grenzend aan het Kooimanpark.

December gratis parkeren, daarna laag (dag)tarief
De maand december kent een hoge parkeerdruk, dit wordt versterkt door de huidige beperkte openstelling van de Eggert parkeergarage. De gemeente vindt gratis parkeren op de 2 terreinen in december daarom een passende oplossing richting ondernemers en bezoekers. Vanaf januari geldt op beide terreinen een laag dagtarief.

Er zijn op het moment veel bouwactiviteiten gaande in de binnenstad en directe omgeving hiervan. Dat zorgt tijdelijk voor overlast en meer parkeerdruk. Daarbij zijn de bovenste 2 parkeerdekken van de Eggert parkeergarage tijdelijk gesloten. Vanwege al deze ontwikkelingen heeft gemeente Purmerend gezocht naar een manier om de stad in de drukke decemberperiode goed bereikbaar te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *