Tozo regeling & Loket Ondersteuning Ondernemers Gemeente Purmerend

Beste ondernemers,

Veel zelfstandige ondernemers zien hun inkomsten fors teruglopen als gevolg van de coronacrisis. Daarom heeft het kabinet een tijdelijke voorziening voor drie maanden ingesteld die met terugwerkende kracht per 1 maart 2020 ingaat: de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO). Zelfstandigen met financiële problemen door de coronacrisis kunnen een beroep doen op de Tozo, die uitgevoerd wordt door gemeenten.

Vanuit de TOZO kunnen zelfstandigen een beroep doen op twee voorzieningen: inkomensondersteuning en een lening voor bedrijfskapitaal. De regeling, die speciaal gemaakt is voor de coronacrisis, lijkt op de bijstand voor zelfstandigen (Bbz). Zo zijn de bedragen die worden gehanteerd gebaseerd op het sociaal minimum, het bedrag dat mensen nodig hebben voor levensonderhoud. Onder levensonderhoud vallen kosten zoals boodschappen en huur.

Meer informatie over TOZO op de website van de Rijksoverheid klik hier.

Vragen?
Als ondernemers hulp nodig hebben of denken dat ze buiten alle regelingen vallen, neem dan contact op het Loket Ondersteuning Ondernemers van de gemeente, maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 12.00 en 13.00 – 16.00 uur: (0299) 452 400 of stuur de vraag per e-mail naar ondernemersloket@purmerend.nl. We helpen graag!

Met vriendelijke groet,

Annette Verkerk-Dirven
Ontwikkeling / Economie Gemeente Purmerend