Update van het BOF/PCO nieuwe openingstijden

Beste binnenstad ondernemers,

Het coronavirus en de intelligente lockdown hebben een enorme impact op de horeca, sport- en modewinkels, kappers, nagelstudio’s, tatoeage shops en andere contactberoepen in onze binnenstad. De blijf-thuis-oproep van de regering voelen wij in onze omzet als geen ander. Omzetdalingen van 70% of meer zijn geen uitzondering. De horeca en alle contactberoepen hebben op dit moment überhaupt geen omzet meer. De ondernemers die geopend zijn hebben ondertussen geïnvesteerd in hun zaak om zich in te richten volgens de normen van de RIVM, want ook zij weten dat gezondheid van hen en hun klanten voorop staat. Verder zijn er allerlei initiatieven opgetuigd om u als ondernemer te steunen en de consumenten bewust te laten worden om vooral lokaal te kopen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn o.a.:
https://www.bofpurmerend.nl/pro-start-campagne-laat-de-economie-niet-tot-stilstand-komen/
https://www.bofpurmerend.nl/kooplokaal-purmerend-meld-je-nu-gratis-aan/
https://www.bofpurmerend.nl/gratis-hulp-bij-online-retail-door-het-retailteam/
https://purmerendwinkelstad.nl/daadkracht/

Posters en banieren
Sinds de toespraak van premier Rutte op 13 maart met de blijf-thuis-oproep begint het sinds 10 dagen weer iets drukker te worden op straat. Sommige winkeliers geven aan vooral op de zaterdag weer meer omzet te draaien. Veel bezoekers vertellen voor het eerst weer in de binnenstad te komen en zien de voorzorgsmaatregelen in winkels volgens de normen van de RIVM. De BOF/PCO heeft poster laten drukken met de tekst ‘Fijn dat u er bent maar houd 1,5 afstand’. Deze posters zijn door u massaal opgehangen op de ramen en ondertussen hangen er nieuwe banieren met dezelfde tekst boven het Padjedijk, Hoogstraat en op de Achterdijk.

Openingstijden
Iedereen voelt en ziet dat het aantal passanten in de binnenstad aan het toenemen is. Daarom hebben wij als BOF/PCO in samenwerking met het EWC besloten om de winkels vanaf zondag 26 april iedere zondag van 12:00 – 17: 00 uur te openen, om een spreiding van de bezoekersstromen te bewerkstelligen. Wij geven consumenten de mogelijkheid hun aankopen zoveel mogelijk te spreiden over de week om te voorkomen dat er zo min mogelijk piekmomenten qua drukke krijgen, waarbij de 1,5 afstand in het gedrang komt. Het initiatief is mede ontstaan op verzoek van binnenstad ondernemers om nu open te willen op zondag. De koopavond op vrijdag zal voorlopig komen te vervallen.

Verkoopzondagen
De BOF/PCO ziet het voordeel van de extra verkoopzondagen gedurende een periode van voorlopig 3 maanden met een eventuele verlenging van 1 maand. Daarna zullen wij evalueren bij de binnenstad ondernemers of alle koopzondagen gehandhaafd moeten blijven of niet. Wij maken nu van de nood een deugd. Wij verwachten dat veel mensen in de bouwvakvakantie dicht bij huis en of in Nederland blijven waardoor het in de maanden juli en augustus drukker in de binnenstad zal zijn als andere jaren.

Het advies van BOF/PCO aan de ondernemers is om op dezelfde (blok)uren de winkels te openen van 10:00 – 17:00 uur m.u.v. de zondag en de maandag. Een belangrijke reden is spreiding van de bezoekers en als de scholen weer open gaan, kunnen ouders eerder in de stad terecht. Zodra alle winkeliers zich hieraan houden, kan de BOF/PCO de openingstijden algemeen communiceren via Purmerendwinkelstad.nl. Hiermee scheppen wij duidelijkheid voor de binnenstad bezoekers.

BOF/PCO wenst een ieder een goede verkoop en hou vooral vol. Samen zijn wij sterk en hopen wij op betere tijden. En nog iets… WINKELEN MAG!

Met vriendelijke groet,

Richard Gort
Voorzitter PCO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *